Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam jít po základce?

Od: zuzkah odpovědí: 3 změna:
Zdravím, jsem teď v 8. třídě, ale už v tomto ročníku se přemýšlí nad tím, na jakou školu po základce jít. A já už jsem opravdu zoufalá, proto tady píšu, zda mi někdo třeba nějak nepomůže...no, tak jdou mi spíše jazyky. Z češtiny na vysvědčení 1, z ruštiny také a angličtina 1 nebo 2.
Pak je tady ale ta velká překážka a to je matematika, se kterou se spojuje fyzika a chemie. To se prostě nedá. Já na to nemám absolutně buňky, nejde mi, nechápu ani banální věci...jednoduše na toto jsem hloupá. Ze všeho mám jinak jedničky,nejsem typ, že bych se naučila, chodila za školu, atd...jen prostě na toto nemám. Baví mě herectví, od malička mi všichni říkají, že prostě musím na herečku jít a nebo něco moderovat, mluvit...to je také moje silná stránka. Ale když já pořád nevím, rodiče mě stále posílají na takové ty "normálnější"obory. Takže přemýšlím, co se tím? Nevíte někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Chce to navštěvovat dramatický obor ZUŠ, absolvovat recitační a literární soutěže, ideálně k tomu hru na hudební nástroj, tanec, zpěv, zajít na logopedii konzultovat výslovnost. Ta může být překážkou pro přijetí . O všem mít doklady, vysvědčení, diplomy...Zájem tam bývá velký a berou velmi malé množství. Často se zkušeností z ochotnického hraní. Hodně doma nahlas čti. U přijímaček dostaneš knihu s náročným textem a cizími slovy a musíš číst nahlas bez přípravy.

Asi bych volila variantu nějakou střední školu, a herectví vedle toho ochotnicky. Třeba nějakou sociálně právní, obchodku, cestovní ruch, střední pedagogickou...

michae
hodnocení

0x

Máš to těžké, protože herectví lze studovat až na vysoké škole, ale střední škola na to není.
Bohužel náš český systém školství je zjebaný.
Střední školu bych si na vašem místě vybral nějakou lehčí, protože je to beztak jen umělá vycpávka mezi základní a vysokou školou.

jajo
hodnocení

0x
A kde chcete ísť Vy? Pozrite si pedagogickú, učnovky s maturitou, zdravotná..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]