Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poslední dobou se potýkám s problémem že mám problém udělat kotrmelec, Vždy jsem ho jakž takž zvládal, sice jsem ho vždycky zapomněl ale pak jsem si to připomněl. Ale kvůli p. uč. z 5. třídy ten kotrmelec neudělám vůbec. Teď, v 6. třídě už jen čekám na to kdy to budeme dělat a ztrapním se před sedmákama se kterýma máme tělocvik, což nechápu proč mají šesťáci TV se sedmákama. Pomozte mi, co mám dělat?
Ne
Co delat? Prece trenovat.
Pokud nevis jak na to, pozadej nekoho, at Te to ukaze a pomuze. A pak uz jen metat dalsi a dalsi.
Dej si doma na zem matraci z postele, aby bylo kolem ní dost místa a hrej si. Normálně se předkloň, zapíchni hlavu do matrace, smotej se do klubíčka a překul se přes ni. A pak zase zpátky, ležíš na zemi, ruce podél těla a nohy zvednout za hlavu, až se překulíš, Dá se to dělat pomalu plynule, bez nějakých švihů a skoků, kterých se třeba bojíš.
Zdravím, a co konkrétně na kotrmelci ti nejde? Učitelka se ti smála a kvůli tomu máš blok, bojíš se toho samotného otočení, nebo proč?
Zkus cvičit doma sám - udělej si prostor (abys třeba něco neshodil nohou), dej si na podlahu deku a zkoušej to Nic jiného ti nepomůže. Při kotrmelci se nemáš čeho bát, jenom se ti trochu zatočí hlava.
Tak trénuj doma. Dej si na podlahu něco měkkého - deku/matraci a trénuj. Na internetu jsou i videa, jak kotrmelec udělat. Jestli by ti přišlo, že máš "těžkou" dolní polovinu těla a nešvihneš s ní, tak trénuj o to víc, začni třeba i cvičit, abys měl svaly posílené, nebo aspoň pro začátek požádej učitelku, aby ti u kontromelce zatlačila na bedra/nohy. Jsem na půlku těla skoro chromá a kotrmelce jsem zvládala, nemáš se čeho bát Jenom musíš trénovat.
Tohle s tebou měli dělat rodiče, když jsi byl batole 1-3 roky. Teď si přečti pozorně postup.
Kotoul vpřed: Hlavně nepadej na hlavu. Ruce to jistí. V podřepu si opři pokrčené, ale pevné ruce o /měkkou/ podlahu nebo matračku, hlavu strč až pod kolena, trochu se nohama odraz a jak se překulíš přes "hrb" na zádech, hlavou běž dopředu a pomoz si zatím odtlačením rukama o podlahu do dřepu. Později tohle zvednutí na rukou vynech, za to se strhávaj body. Ta energie Tě zvedne sama.
Kotoul vzad: Je lehčí. Dřepni sbalený zády k žíněnce, ruce těsně nad ramena dlaněma nahoru a nerozbaluj se. Hmitem s se svalíš dozadu, odrazíš nohama a zároveň zvedni kolena ke hrudi. Přetočí tě to do kleku. Až budeš rychlejší a pevnější, tak jdi rovnou na chodidla a koleny se ani nedotkni, aby to bylo správné.
Tělocvik ve škole je špatně nastaven a tělocvikáři jsou diletanti, co vědí prd o fyziologii a zdravém pohybu. Nutí děti dělat poškozující pohyb a nenaučí je o zdravém pohybu a o tom jak funguje tělo a jak ho trénovat vůbec nic. Tělocvik má být kompenzace toho, že se žák kroutí hodiny v lavici ve špatné poloze, místo toho dělají žáci pitomosti v podobě sedů lehů, kotrmelců, skákání přes kozu a výmyků na hrazdě. Ani správně běhat tělocvikář nenaučí, přitom běh jako rozcvička je součástí snad každé hodiny. Ať mi někdo vysvětlí, čím prospívá kotrmelec pohybovému aparátu. Já vidím jen nefyziologické zakřivení páteře a nadměrnou kompresi meziobratlových plotýnek.
Ne
Tak vis jak. Neohrabanost lze dozajista okecavat nejruznejsimy vedeckymi zpusoby jako je napriklad nefyziologicnost takeho zpusobu pohybu...nic to ale nezmeni na faktu, ze na prachobycejnem kotrmelci neni vubec nic a kdo ho nezvladne je proste drevo.
Jsem tělocvikář a taky nesouhlasím s Pb. Možná má s některým špatnou zkušenost. Ostatně v každém povolání jsou dobří a slabší. Tělocvik má dát základ sportovních disciplin a her. Zpevnit tělo a zvednout kondici pro budoucí život a práci. Jenže stav tělesné schránky naší mládeže je tak tristní, že mne to samo donutilo aplikovat z 50% tzv. nápravný tělocvik. Každý třetí měl nějakou úlevu! Zachraňovala jsem zanedbané rodiči a základkou. A to píšu o době asi před 20 lety. Rok po zavedení počítačové učebny klesl počet studentů, co mi chodili na basket, z 25 na 5! A těch zásahů rodičů! Na jedné ZŠ si rodiče odhlasovali, že na 1. stupni jejich děti nebudou šplhat ! Taková demokracie je neštěstí!
Pýtaš sa na taký nezmysel, asi sa doma nudiš...
Ak sa budem pýtať prečo som hladný, tak sa asi najem...
Ak sa pýtaš ako na kotrmelce, tak ich budem doma trénovať,
nikdo sa Ti nebude smiať, mama Ťa pochváli, že to už ovládaš,
a že nezaťažuješ internet nezmyslami...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.