Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvarosloví - cvičení v pracovním sešitě

Od: michaeljorg odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit s cvičeními z pracovního sešitu. Jedná se o téma tvarosloví. Snažil jsem se to pochopit pomocí učebnice, ale marně. Byl bych Vám moc vděčný, kdyby jste mi kdokoliv pomohli. V příloze posílám přiložené fotky cvičení.
Cvičení : str.37/cv.7;8a),b); str.38/cv.9a),b);10a),b);11;12a),b)

Tvarosloví - cvičení v pracovním sešitě
Tvarosloví - cvičení v pracovním sešitě #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dodu
hodnocení

2x

Zdravím, v tom sedmém cvičení bych řekla, že životnost se určuje jenom u mužského rodu...

Ad deváté cvičení - vy nepoznáte, jestli je "mé ženě" jednotné, nebo množné číslo? *hledam*

Mluvnické kategorie jsou pád, číslo, rod, vzor (u podstatných jmen), a osoba, číslo, způsob, čas, ev. ještě vid (u sloves), tak makejte

Ad. dvanáctka - vzor se určí tak, že když máte třeba větu "V míse kynulo těsto." - máme podstatná jména mísa a těsto - mísa bez mísy, jako žena bez ženy, těsto bez těsta, jako město bez města

Pokud ovšem neovládáte TOHLE, co se učí už na základce, tak budete mít VÁŽNÝ problém u maturity.

michaeljorg
hodnocení

Děkuji mnohokrát. Trošku jsem to pochopil, ze zbytku jsem tatar.*nevi*
dodu

Co ještě nemáte?

Ale vážně, najděte si doučování, zeptejte se třeba i spolužáků, jestli by vás doučovali, takhle si u didaktického testu ani neškrtnete.

Ještě k cv. 8 - jako jméno látkové bych spíš brala sůl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]