Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtvrtý nejrozšířenější prvek zemské atmosféry se používá ve speciálních „žárovká

Od: sheldon odpovědí: 11 změna:

Čtvrtý nejrozšířenější prvek zemské atmosféry se používá ve speciálních "žárovkách", které se nazývají ... .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

...ktere se nazyvaji stejne jako jisty druh akvarijnich rybicek.

To by ale Sheldon vedel.

hodnocení

2x
dusík 78,084 %
kyslík 20,946 %
argon 0,934 %
CO2 0,04 %
neon 0,00182 %
helium 0,000524 %
metan 0,00017 %
krypton 0,00014 %
vodík 0,000055 %
Rybičky by mohly být neonky. Žárovky se plní také argonem. Ten je ale třetí...
olinl

CO2 je prvek?

Máš pravdu.
Okopíroval jsem z Wikipédie složení plynů v atmosféře... Ve více odkazech je uvedený i CO2.
Zřejmě v ní je opravdu je. Omlouvám se, že ho vydechuji a kazím složení atmosféry.
Neidentifikoval jsem přesně výraz "prvek" v dotazu tazatele. Nechal jsem se svést.
Pokud vynecháme tu směs uhlíku a kyslíku, potom čtvrtý prvek je opravdu neon. O tom jsem se zmínil.

pojik24
hodnocení

1x

Čtvrtý nejrozšířenější prvek v atmosféře je neon. Neonové žárovky se nazývají výbojky.

však už to tu bylo

pupurupu
hodnocení

0x

Tak buď to jsou cichlidy nebo skaláry prosím za odpověď. Děkuji.

xx*
17.01.22 16:47
hodnocení

0x

Omyl *zed*

Čtvrtý nejrozšířenější prvek zemské atmosféry se používá ve speciálních „žárovká
break

Možná někde v Číně u fabriky ve vzduchu poletuje jako čtvrté prvek železo hned za hliníkem...

xx
Dotaz byl na složení atmosféry!
Podle tebe by sme dýchali také křemík, hliník, železo, vápník, sodík, draslík, magnézium, titan a další?
Umíš si představit následky reakcí těch prvků mezi sebou v našich plících...
jabraka*

Ovšem neonky nejsou žárovky.světlo se u nich vytváří jinak.Také nejsou zdrojem tak vysokého tepelného záření.Světlo vytváří elektrický výboj v atmosféře inertního plynu.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]