dusík 78,084 % kyslík 20,946 % argon 0,934 % CO2 0,04 % neon 0,00182 % helium 0,000524 % metan 0,00017 % krypton 0,00014 % vodík 0,000055 % Rybičky by mohly být neonky. Žárovky se plní také argonem. Ten je ale třetí...
Máš pravdu. Okopíroval jsem z Wikipédie složení plynů v atmosféře... Ve více odkazech je uvedený i CO2. Zřejmě v ní je opravdu je. Omlouvám se, že ho vydechuji a kazím složení atmosféry. Neidentifikoval jsem přesně výraz "prvek" v dotazu tazatele. Nechal jsem se svést. Pokud vynecháme tu směs uhlíku a kyslíku, potom čtvrtý prvek je opravdu neon. O tom jsem se zmínil.
xx Dotaz byl na složení atmosféry! Podle tebe by sme dýchali také křemík, hliník, železo, vápník, sodík, draslík, magnézium, titan a další? Umíš si představit následky reakcí těch prvků mezi sebou v našich plících...
jabraka*
Ovšem neonky nejsou žárovky.světlo se u nich vytváří jinak.Také nejsou zdrojem tak vysokého tepelného záření.Světlo vytváří elektrický výboj v atmosféře inertního plynu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.