Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se Vás zeptat. Momentálně se učím na zkoušku z angličtiny a nechápu jednu věc týkající se Must/have to. Ze školy/internetu jsem to pochopil tak, že must se používá v případě, ,,vnitřního pocitu,, ( I must do this becuase i want this). A have to se používá u vět, kde mi někdo řekl co mám udělat a nebo kvůli legálním podmínkám. Problémem je, že jsem narazil na věty, které mi do toho moc nesedí a tudíž bych Vás chtěl poprosit o radu. Proč ty věty jsou správně tak jak jsou, jaké pravidlo mi uniká?
You must be 18 to go to elections.
You must be 18 to get driving licence.
U těchto dvou vět bych dal bez myšlení have to .. jedná se přeci o zákon. Třeba jsem ještě našel větu: Police have to wear uniform. Tady se jedná o zákon a tudíž tam má být have to, což koresponduje s tou ,,poučkou,, co jsem napsal výše. Jaký je tedy rozdíl mezi touhle větou a těma předchozíma?
Moc Vám děkuji za Vaše rady.
Rozdil je zrejmy.
You must be 18 to go... musi ti byt ALESPON 18 ... coz dava smysl
You have to be 18 to go... musi ti byt presne 18 (ani min, ani vic) coz je samozrejme u voleb i ridicaku nesmysl
have to wear uniform ... tam proste neni neni jina volba nez nosit, co je prikazano
must wear uniform ... citim povinnost ji nosit
Děkuji za odpověď. Podle toho co nám bylo řečeno ve škole znamená i muset i HAVE TO. Rozdíl je v tom, že pokud se jedná o povinnost z vnejšku použije se have to (YOU HAVE TO STOP AT RED LIGHTS) a must se používá, když to chceme udělat ,,vypravěč,,. I must stop smoking. I wanna run marathon next year... Ale jak jsem řekl, vůbec mi to nesedí k těm dvoum větám :D
Děkuji za odpověď. No podle toho co nám bylo řečeno ve škole tak: pokud se jedná o povinnost danou zvnějšku, použijeme have to. For example ,,U have to stop at the red light,, a pokud se jedná o povinnost, která nevychází z nás:,, I have to learn how to drive for my new job,,
Must se používá když jsme se rozhodli sami:,, I must smoking. I want to run a marathon.,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.