Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit s ruštinou

Od: lia odpovědí: 2 změna:

Ahoj, potřebovala bych takovou rychlou pomoc s ruštinou. Tak jestli tu je někdo kdo tento jazyk ovládá budu ráda za radu. Co je v ruštině причастие a деепричастие? Jak to přeložit, případně jak vypadají výsledné tvary? Nejsem si jistá co je příčestí a co přechodník? Myslela jsem že деепричастие je přechodník ale pak mě úplně zmátla jedna učebnice kde jsou přídávná jména slovesná činná ale přitom ty tvary (делавший, знающи, говоривший;) jsem myslela že jsou přechodníky.*ee* Dokážete mi v tom někdo prosím udělat trochu pořádek?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každé slovo zvlášť jsem okopíroval do google a přečetl tam ke každému vysvětlení. Tak to zkus taky! Ahoj!

hodnocení

1x

Příčestí a gerundium.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]