Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VŠ - následné uplatnění

Od: sas odpovědí: 9 změna:

Ahoj, vybírám si kam půjdu na Vš. Vybrala jsem si obor Porodní asistence, problém je, že bych chtěla nějakou Vš poblíž mého bydliště. Nejblíže bych to měla do Jihlavy, kde bych to mohla studovat na Vysoké škole polytechnické. Jenže si říkám, zda by to poté nebylo bráno jako horší vystudování než na ostatních. Jelikož celkově tento obor nabízí jen 12 škol z toho je jich 10 univerzit a jen 2 Vš. Ta v Jihlavě a v Praze. A jde mi o to, jestli by poté ti, co by to měli vystudované např. v Brně či Českých Budějovicích na univerzitě nebyli chápáni jako, že mají lepší vystudování než já. Ještě k tomu, když to ani není zdravotní škola (jako např. ta v Praze) ale polytechnická. Chápu, že budeme mít vystudovaný stejný obor a dost stejné vědomosti, ale snad chápete, jestli nebudou upřednostňováni jako prestižnější kvůli tomu, že obor vystudovali na univerzitě.

Co si o tom myslíte? Děkuji za názory.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zaměstnavatel bude požadovat vzdělání v příslušném oboru. Jestli ho získáte v Jihlavě nebo v Brně nebo v Oxfordu je fuk. Je to pořád jeden stejný obor se stejným učivem a akreditací MŠ. VŠPJ se od univerzit liší jen tím, že nenabízí doktorské (PhD) studijní programy a nečlení se na fakulty.

sas
hodnocení

Děkuji za odpověď. Vím, že to takto je. Jen doufám, že studování zde nebude pro mou budoucnost chybou :)

what
hodnocení

2x

Zdravím, přijde mi, že ten dotaz moc nechápu. V čem vidíte problém? Vysoká škola a univerzita se prakticky neliší, na obě musíte mít maturitu, na obou po třech letech dostanete titul Bc. Jde vám o prestiž daných škol, nebo o co?

sas
hodnocení

De facto ano. Jde mi o to, že kdybych to vystudovala na Vš Polytechnické. Zda by můj "budoucí zaměstnavatel" neupřednostnil někoho, kdo má obor vystudovaný např. v Brně na Masarykově univerzitě než mě.

k2

@sas:Zrovna lidi do lekarskych oboru neni v CR takovy pretlak, aby si mohl zamestnavatel nejak extra vybirat na zaklade absolvovane VS...

sas
hodnocení

Děkuji za odpověď. Budu v to doufat :)

hodnocení

2x

Jestliže máte představu o budoucím povolání, musíte udělat všechno pro to, abyste se pro něho patřičně vzdělala. Buď chcete práci, které vás bude bavit nebo chcete nejjednodušší cestu, bez záruky patřičného vzdělání. Nerozumím, proč uvažujete o zdravotnioctví, ale studovat chcete na technice. Myslíte, že vás technika připraví na to, abyste mohla na porodní sál? Pochopila jsem to dobře? *mir*

sas
hodnocení

Děkuji za odpověď. Myslím, že to bylo ale pochopeno špatně. Momentálně studuji SŠ s maturitou na oboru Praktická sestra a chci pokračovat v práci ve zdravotnicví v oboru Porrodní asistentky.

Jde o to, že Vš polytechnická nabízí ke studiu zmíněnou porodní asistenci. Jen jsem měla obavy, zda by později mohlo být vystudování oboru na této škole chápáno jako horší. Což jak mě ujistili výše doufám nehrozí.

Děkuji a přeji pěkný den:)

kj
hodnocení

2x
Upřímně bych se vykašlala na to, zda to je nebo není poblíž mého bydliště. (Pokud bych nebyla v extrémně tíživé sociální situaci.) Když už chci studovat, studuji se vším všudy, nevybírám si lehčí alternativy. Jihlavskou "VŠ" znám, v okolí je brána jako celkem pofidérní a samozřejmě se nemůže rovnat s prestižními univerzitami typu Karlova a Masarykova... Navíc, i v budoucnu, pokud byste si chtěla dodělat MGR... Navíc diplom z Karlovy nebo Masarykovy univerzity přeci jenom vypadá a působí jinak... Nehledě na to, že i praxe zde bude obohacující (fakultní nemocnice jsou právě v Praze a Brně)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]