Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat zda-li je možné dostat na pololetí za pět s průměrem za 3?
Aby jste mě pochopili, jsem v 9. a nově jsem přestoupila. Z matematiky se učily úplně něco jiného a paní učitelka mi dala testy hned ze začátku- i přesto že věděla že to neumím páč jsem se to neučila- tudíž jsem dostala několik pětek ale pořád! mi vychází dobrý průměr.
Odůvodnila to tím že ona na známky nehraje, že v hodině pozná jestli to umíme. Tím pádem pokud se řídí tímhle, neměla by mi dát čtyřku? A ne pětku?...
Děkuji.
Na nové škole se učí úplně podle něčeho jiného tudíž pokud jsem na bývalé škole brala například Výrazy a na této škole brali třeba rovnice, není blbý mě z toho hned známkovat i přesto že jasně věděla že jsem se to neučila?
Pro starší kolegy rádce, většinou s odrostlými dětmi. Je to tak, jak píše @amos a asd1. V osnovách je značná volnost a tak přestup ze školy na školu se může snadno stát peklem. Dcera takhle měnila školu v 7. ročníku a některé předměty byly opravdu lahůdka.
Pro tazatelku: Někteří lidé (nejen učitelé, ale je nevyjímaje) jsou "svoji" a pokud mají navrch, hlavou zeď neprorazíš. Je to o sebezapření, píli a komunikaci. Možná by pomohlo, kdyby do dialogu vstoupil taky rodič (ale musí být diplomat).
Co se týká přímé odpovědi na otázku, zda s aritmetickým průměrem 3,8 může člověk propadnout, pak odpověď zní: Ano, bohužel je to možné. Známky mají (mohou mít) různou váhu, takže jedna jednička z destetiminutovky, která prostý průměr ovlivní, nemusí v celkovém výsledku vůbec nic znamenat To je samozřejmě teoretický příklad a z mé strany spekulace, skutečnost může být zcela odlišná.
Doufám, že paní učitelka je tvor rozumný a vezme v potaz veškeré okolnosti, nejen ty matematicky vyčíslené.
Ano, kantorka zjistila, že je vám matematika velmi vzdálená. Chce vás tím vyzvat k většímu zájmu o tento předmět. Na koci roku to už bude určitě lepší.
Zdravím
Jistě na konci roku to bude určitě lepší, ale já se tento rok potřebuju dostat na nějakou střední školu. A tím že jsem se to neučila, kantorka nemůže očekávat že budu dostavát dobré známky.
Najdi si někoho kdo tě tu chybějící výuku douči. Aby si se dostala na střední školu. Když se na to vykašleš, v pololetí budeš mít z průměru 3,8 hnedle průměr 4,5.
Na základce není nic, co by se nedalo během týdne dvou doučit. Obzvlášť ne v dnešní době, kdy je výukový materiál volně a online dostupný na internetu. To není jako za nás, kdy se člověk učil jen z učebnice, pokud ji vůbec sehnal, nebo byly jen zápisky v sešitě a výklad učitele. Dnes během pár minut najdu tolik výukového materiálu, že mi jde hlava kolem. Tak přestaň skuhrat a začni se učit, samo to do halavy nenaskáče. http://skolakov.eu, umimematiku.cz/...
přestup ze školy na školu je obtížný a jako rodič bych se dítěti snažila domluvit nějakou dobu hájení, během které by muselo dohnat učivo, které neumí. jako teoreticky v devítce by to mělo být jednoduché, protože většina učiva už je probraná a lze očekávat, že pokud žákovi chybí znalosti, tak buď je to jenom menší část, která se dá rychle dohnat, nebo je to část obsáhlejší, ale tam to zase bude vykompenzované tím, že přecházející žák umí něco navíc, co se v nové škole teprve teď učí, takže se nemusí soustředit na novou látku ve škole, ale může se věnovat látce chybějící. za pár dní je konec pololetí a přijímačky na střední se kvapem blíží, zkušenost mých dětí je ta, že bez ohledu na učivo ve škole si už hlavně opakovali učivo k přijímačkám. ale tedy mám pocit, že ono i ve škole to v matice a češtině už bylo spíš o opakování znalostí za devět let školní docházky, aby děti byly připravené k přijímačkám, než o nových znalostech.
učitelka má k dispozici klasifikaci z předchozí školy, kterou by při svém hodnocení měla brát v potaz. na druhou stranu různé známky mají různé hodnoty a aritmetický průměr známek není to samé, co vážený průměr známek na druhou stranu pokud vás učitelka na vysvědčení opravdu ohodnotí za pět, mohou vaši rodiče do tří dnů po vystavení vysvědčení podat žádost o přezkoumání výsledků hodnocení. potom byste konala komisionální zkoušku a pokud při ní uspěje, vysvědčení by se přepsalo. komisionální zkouška znamená, že konáte zkoušku z matematiky před komisí, která je nejméně tříčlenná - je v ní ředitel školy (nebo někdo, koho ředitel pověří), zkoušející učitel (tedy v tomto případě matikářka) a přísedící, který má kvalifikaci pro stejný nebo obdobný předmět (tedy nejspíš by to byl třeba další matikář, pokud jich má škola víc).
Zdravím, nejsou ale osnovy pro ZŠ stejné a měla byste to tedy umět? Co konkrétně neumíte? Řeší tuhle situaci rodiče? Chodíte do školy, jste při hodině aktivní? Ono jsou žáci, kteří mají průměr 2,3, zároveň ale při hodině jenom tupě zírají a jsou dotčení, že jim chce učitel dát trojku. Tím vás nechci očerňovat, ale ne vždycky jsou žáci svatoušci.
Zdravím.
Nechci dělat tazatelce advokáta, ale osnovy, které určovaly jaké učivo, ve kterém ročníku a kdy probírat, patří v našem školství minulosti. Klidně se může stát, že na dané ZŠ, podle jejich vzdělávacího programu, probírají dané učivo v daném ročníku ve druhém pololetí a na jiné ZŠ (podle jejich "not") toto učivo probírají v prvém pololetí. Klidně by se tak mohlo stát, že tazatelku při přestupu "přepadnou" na nové škole testy z učiva, se kterým na její původní škole seznámena nebyla, neboť tam ho budou probírat až ve druhém pololetí...
Určitě stejně nejsou. Učila jsem se na předešlé škole něco naprosto jiného, a paní učitelka to jasně věděla. Odmítla mě to doučit takže jsem se doučovala sama. Do školy chodím, v hodině jsem aktivní při učivu které vím a které jsem probírala.
Nemohla jste se učit "něco naprosto jiného". Jestli vám to tak připadá, pak věřím tomu, že v matematice neznáte základy.
Co chybí z "předchozí školy" učitelka doučovat opravdu nemusí. Při představě, že by byli noví např. 3 žáci...to by nedělala nic jiného.
Existuje více možností, jak doučování najít (placené), asi bych se také snažila požádat někoho ze spolužáků. A vzhledem k tomu, že poslední roky byly hodně o distanční výuce, dá se většina učiva najít na internetu.
Viz Amos - klidně může bývalá škola mít naplánovaný např. rovnice až v druhým pololetí a ta aktuální škola je probrala v prvním.. Takže pokud teď přestoupí tak na nový učivo za celý první pololetí má tři týdny do vysvědčení, učitelka řekne "se to nauč" a má to.. Tohle zvládne možná vysokoškolák, průměrný žák z devítky těžko.. A pro přijímačky může rozhodnout výzo v pololetí..
Pokud učitelka nebere ohled na rozdíly ve školách, tak bych to probral za pomoci rodičů s ředitelem a pak informoval i střední školu při přijímačkách..
Dá se naučit nějaké téma a nechat se vyzkoušet a takhle postupně zuískat pár lepších známek, příp. použít přezkoušení před komisí..
Pro všechny, kteří se diví, ať jsou osnovy jaké jsou, byla zde distanční výuka, se kterou se každá škola poprala úplně jinak. Někde měla děcka děnně živou výuku na PC, jako ve škole, jinde, jako třeba u mého syna, vypadla distanční výuka tak, že jim učitelka poslala mailem jeden list příkladů na týden a vlastně ani nekontrolovala, žeto děti dělají. Češtinářka jim také chtěla poslat úkoly formou fotky z mobilu, ovšem první tři týdny posílala jen bílé obrázky bez ničeho. Pak se to nějak "naučila" a začala posílat rozmazané fotky nějaké učebnice se stíny, neco zcela nevytisknutelného, co jsem vždy upravoval v PS, aby to bylo použitelné. Prostě některé školy to nezvládly a výuku krutě redukovaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.