Dobrý den, mám dotaz ohledně vzdělání, z mé puberťácké hlouposti jsem na začátku 4.ročníku ukončil střední školu, kdybych tam zůstal, tak zachvíli maturuji, bohužel to už nejde. Teď chodím do práce, chtěl bych dokončit školu. Moje otázka zní, mám se vrátit na denní studium a nebo na dálkové studium, večerní, sobotní, moc se v tom nevyznám, ještě žijí u rodičů. Práci mám dost náročnou, tak nevím jestli bych se ještě po práci dokázal učit. Rozhodně bych chtěl být vzděláním člověkem, být hodným šéfem, bez školy to bohužel nejde. Dokázal někdo udělat díru do světa bez školy a nebo je to vše pouze o vzdělání? Oprava žijí u rodičů a je mi jasný, že pokus člověk nemá ještě rodinu, tak by bylo jednodušší si dodělat školu teď. Díky všem
Začněte tím, že si ověříte podmínky dostudování (nejlépe na vaší původní škole) a pokračujte rozhovorem s rodiči, zda a v jakém rozsahu by byli ochotni vás živit - od toho se bude odvíjet další způsob studia.
"Dokázal někdo udělat díru do světa bez školy a nebo je to vše pouze o vzdělání?"
Tohle zavisi na profesi, kterou hodlate delat. Doktorem se bez skoly nestanete. Pokud budete dobry programator tak na vase vzdelani nikdo moc koukat nebude. Nicmene si myslim, ze dodelat stredni skolu, nebo se necim vyucit by melo byt samozrejmosti.
Ja vam radim skolu urcite dokoncit. Jestli dennim studiem nebo vzdalene musite vedet vy, co je pro vas a rodice unosne. Ono tahle situace pro Vas muze byt velkou vyhodou, uz vite co znamena pracovat, mate nejakou praxi, vite proc chcete dostudovat = budete se snazit ten rok maknout a skolu dokoncit. Udelejte to, dokud nemate rodinu.
Odstudovane roky si můžete nechat uznat deset let zpátky. Nejjednodušší by to bylo na soukromé střední, kde by vás vzali rovnou do čtvrtého ročníku. Školné je okolo 10000 za pololetí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.