Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si mám vybrat za střední školu?

Od: sddsd odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci se zeptatn otázku ohledně výběru střední školy. Mám vybrané tři školy Obchodku (obor ekonomie), Stavebku (obor architektura) a SPŠ, SOŠ a SOU (obor strojírenctví)- všechny obory jsou maturitní. Hodně jsem přemýšlel o strojírnictví, ale když jsem zjistil, jak to na té škole chodí, tak se mi tam moc nechce. To asi také protože se tam dostane každý (Problémoví žáci + mnoho dalších věcí). Proto se chci zeptat na nějaké doporučení, kam bych měl jít? ( Na vysvědčení budu mít 1-2 dvojky. + Můj velký problém je že nejsem moc společenský (nebavím se hned s každým)) Moc se omlouvám, že je tetno text napsaný, tak přeházený, doufám že se dá pochopit, co jsem tímto textem myslel.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

raischu
hodnocení

0x

Zdravím,

určete si, kam vás to táhne nejvíc, berte v potaz i budoucí uplatnění a ev. chuť navázat později studiem na VŠ. Zohledněte ale i vzdálenost, jestli jsou všechny školy v jednom městě a budete to zvládat pěšky, nebo jestli budete muset dojíždět, dojíždění může být, i když se to nezdá, velký časový žrout. Ev. zkuste napsat školnímu poradci u vás na škole a domluvte si s ním schůzku. Školní poradci mají přehled o školách v okolí a mohl by vás navést.

hodnocení

0x

Dost záleží na tom, jaký obor budoucího studenta baví. Studovat nějaký obor "z donucení", ted yjen kvůli maturitnímu vysvědčení, to není moc dobré.

Co se týká budoucích vztahů se spolužáky, tak je možné, že na studium architektury se bude hlásit víc kluků, kdežto na studium ekonomiky se bude hlásit víc holek.Pokud máte problém s komunikací, tak by možná bylo dobré popřemýšlet, jak v jakém kolektivu taková povaha může na konkrétní spolužáky "působit".

doplněno 09.01.22 23:18:

Dám příklad - pokud např. nemáte problém s matematikou, tak je možné, že na ekonomické SŠ byste mohl "získat" určité sympatie "doučováním" některých žaček, které budou mít s matematikou problémy a tím by se mohli "prolomit počáteční ledy" a zlepšit komunikace. Je to jen taková úvaha. Těžko odhadovat, jak se můžou vyvíjet vztahy v nějakém kolektivu, který zatím ještě ani neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]