Zdravím, Jsem v 9.ročníku. Rozhoduju se, že by jsem šla na obchodní akademii. Myslíte, že to je dobrý výběr. Zjistila jsem si, že tam je fyzika a maturuje se s těžkých předmětů. Matika mi zatím jde, (na vysvědčení 1-2). Ale nechci se zabývat v budoucnu s fyzikou, ta mě nebaví a ani mi moc nejde. Je ta obchodka moc těžká? Nevím, co se tam učí v ekonomice nebo v účetnictvi a jaké je uplatnění. Jestli po ní můžu jít na vejšku. Baví mě strašně cizí jazyky, angličtina mě jde a ráda by jsem se učila i němčinu nebo jiný druhý jazyk. Dokázala by jsem si představit práci v kanceláři, na recepci, pracovat v nějaké agentuře atd...Ale nevím, jestli by obchodka byla ta pravá. Děkuji za případné rady.
Určitě je obchodka ta pravá a lepší, než gymnázium. Z obchodky samozřejmě můžeš na vysokou. Dle mého těžká není, dcera ji zvládla levou zadní, jako následně Karlovu univerzitu. Ale už je to pár let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.