Dnes jsem dostala dvě špatně známky,z fyziky 4 a zeměpisu 5. Chtěla bych se zeptat jak to mám sdělit rodičům protože už jsem jednou dostala špatnou známku a dali mi zaracha a taky zákazy na TV,mobil atd. Ale o ty zákazy mi tolik nejde jak o to že mě známky se někam zapisují a potom mě díky nim přijímají na střední ale co když mě kvůli tomu nepřijmou.A navíc je konec pololetí a teď mi to zhorší průměr prosím o radu co dělat.(jsem v 7.ročniku)
Co dělat? Říci to rodičům narovinu tak, jako nám tady. Stejně by se to dozvěděli. Za další, zapři se a začni na sobě makat, jak ta koukám, tak hloupá nejsi, spíše asi líná. Uvědom si, že tvé povolání tě bude jednou živit. A co je lepší, prodavačka nebo např. učitelka? Zamysli se nad tím, je to tvůj život, rodiče tu s tebou nebudou navěky.
Rodičům to řekni bez obav a slib, že si známky opravíš. A svůj slib dodrž. Začni se více učit, případně můžeš chodit na doučování. Nebo se můžeš učit s nějakou kamarádkou která učivo lépe zvládá.
Prostě to řekni uplne normalne. Ale jsou to rodiče, tak jim to říct musíš, i když máš strach. Jde ale o to, jestli si špatnou známku dostala, že jsi se neucila, a nebo tomu prostě nerozumíš i když máš snahu. Ale ze zeměpisu by si naučená být mohla. Jestli můžeš, tak se vše douc a známku si oprav. To řekni i rodičům. Je také musíš chápat, chtějí pro tebe jen to dobré a tak musí reagovat jako rodiče. Ale více účinné by bylo, kdyby se látku z té fyziky s tebou doucíli ale i ty musíš mít snahu, tak pravidelně učení nezanedbavej.
Nic, říct se to musí. Raději teď, než to protahovat. U přijímaček se vyplňovaly známky obou vysvědčení z posledního ročníku a koncové z předchozího. Snad to je dneska stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.