Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám se vrátit do školy?

Od: dada* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den ve spolek, vždy jste mi poradili. Chodil jsem na střední školu vyučení obor s maturitou, bohužel jsem dochodil jen 3 roky a obor byl na tři roky, nejsem flakac ani lempl, prostě bylo to moc náročné, změna je život, šel jsem do práce, ale dělat v továrně je nic moc, život o ničem, akorát jít domů spát, mám se vrátit do školy, nechci mít jen základní vzdělání, ale taky nechci být zase tři roky v lavici, je nějaká alternativa? Pracovat takhle celý život jako teď si neumím představit. Chodit do továrny je obchodování s lidmi, buzerace šikana, úkolova mzda, normy nezvladatelné, trapný lidi, který se jen předhani s prací a klání se šéfovi, jak já to nenávidím, šéf mi nařídil, že musím makat o víkendy, jak já bych mu chtěl dát pěsti, debilní lidi jezdí do mě práce, za měsíc mi 2×naborili auto, jde to na pojistku, ale nechci makat s kreteny, díky všem, omlouvám se, že jsem sprostý, mám nervy. Byl jsem u psycholožky, ta místo toho aby mě podpořila, tak mi řekla ať chodím do práce a akorát si vydělala 2000 Kč na hodinu, to já si vydelam za 3 dny a musím negrovat, pica zasrana
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 04. 01. 2022 13:37:13
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Mírněte se ve výrazech!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

schu
hodnocení

3x

Zdravím, max. si najít střední školu, která jde studovat dálkově...

Chodil jste do školy tři roky, šla byla na tři roky - tam je překlep, nebo proč jste tu školu nedotáhl? Nebo proč nezměníte práci, když vám ta současná vadí?

Škola vám není po chuti, práce vám není po chuti, jenom na základě těch pár řádků mi přijde, že s vámi to nebude jen tak *co*

dada*
hodnocení

Chodil jsem na 4 lety obor a dochodil jsem 3 roky, dělat negra fakt nechci, kdejakej blb má vysokou školu, to vidím u všech vysokoskolaku, připadá mi, že čím je člověk blbejsi, tak tím má vyšší vzdělání. Můj názor, kdejakej blb má vysokou a neumí ani zatlouct hřebík a já jsem sikovnej, ale nedocenenej

kdejakej blb má vysokou školu = preco potom neviete skoncite ani ucnovku?

Ste sikony, len nedoceneny? Sikovny v com? Elektrikar, kurenar, obkladac, stolar, maju zakazok na pol roka dopredu a zarobia si ako krali. Vy makate vo fabrike. Preco?

schu

Když jste šikovný, ale nedoceněný, tak si dodělějte vzdělání, nebo změňte práci, kde si vás budou vážit i bez vzdělání. Nemůžete čekat, že ve světě, kde má, jak vy sám píšete, každý blb vysokou školu, budou na větvi z člověka, co nedodělal ani středoškolské vzdělávání. Najděte si školu, kterou lze studovat dálkově a aspoň tu střední si dodělejte.

hodnocení

3x

Zhrnieme si to :

- nedokoncena skola, ucnovku oznacujte za "moc narocne"

- logicky ste skoncili pri manualnej praci v tovarni, kde nedokazete drzat tempo s ostatnymi

- chcete "studovat" ale "nechcete byt tri roky v lavici"

Uz vidite, kde je chyba a kto sa musi snazit? Len pozor, aby ste sa nedali na drahu zlocinu (predaj / vyroba drog / robit bieleho kona / obchodovat s kradnutymi autami ...), kde by ste chvilu mali peniaze a potom si posedeli tak od 5 rokov vyssie.

V com ste dobry? Teda okrem hladania chyb za dobabrany zivot v okoli a nie v sebe?

hodnocení

2x
Nó,já mám VŠ a rozhodně nejsem blb. Neříkám,že jsem vždy dokonalá a úžasná,ale i když jsem to tehdy úplně tak necítila,tak rodina si přála,abych měla VŠ. Nemusela jsem se nikdy učit, známky prostě na pohodindu a to jsem i na střední chodila jako na fotbal. A teď jsem za to ráda. Ne,rozhodně tohle není pro tebe dobrý příklad. V dnešní době z mladých snad nikdo,kdo jen trochu mohl, nemá vystudováno méně, než učiliště. Uvedu. A pravou míru- při komunikaci s lidmi nejlepším na to, jaké mají nejvyšší dosažené vzdělání. Blb je blb i s VŠ, o tom žádná. A stejně tak je neskutečně zručný i "jen" vyučený např. truhlář. Je to především o lidech. Můj názor je takový,že jsi si celkem opuštěním školy pokaňkal život. Zbytečně zahozené roky. Btw by mě celkem zajímalo,co jsi studoval za obor,že ho považuješ za "nejtěžší". Jak již zde zaznělo, buď nejsi tak šikovný a zručný,jak si o sobě myslíš a nebo jsi nerozumný. Vesměs všude v zaměstnání potkáš lidi, kteří ti nějakým způsobem nesednou. Pokud máš jen trochu pocit,že pokud si vybereš lehčí školu,tak že ji zvládneš- běž do toho. Věř mi, jednou bys litoval,že máš jen základku. A pokud si nevěříš ani za lehčí výuční obor,tak pak není o čem diskutovat- bohužel, budeš prostě do konce života psát do životopisu "zakladno vzdělání" a od toho se pak odvíjí náplň práce a platové ohodnocení.

krtek6
hodnocení

1x

já v tom textu vidím následující:

1) buď jsi zručný a šikovný, ale hloupý, že se neumíš prodat

2) nebo jsi nemehlo a ještě hloupý

3) a nebo jsi zručný, šikovný možná i chytrý, ale lenivý...

4) jsi mladě naivní, zhýčkaný a lenivý

ve všech případech máš bohužel smůlu, protože každá z výše uvedených kombinací ti znemožňuje žít ten tvůj vysněný život, který závidíš ostatním "študovaným"

hodnocení

1x
Musíte si určit priority - co by Vás bavilo dělat? A jít si tou cestou, minimálně výuční obor bude nutností. Taky bude potřeba začít respektovat lidi a začít se chovat pozitivně.

hodnocení

1x

@dada - bohužel jsem dochodil jen 3 roky... prostě bylo to moc náročné
Ale "kdejakej blb má vysokou školu" - pobavilo *smich2*

Ale vážně - zkuste se na vaší původní škole zeptat, jaké jsou možnosti dostudování, možná by vám nějaké předměty mohli uznat (tedy pokud jste měl alespoň přijatelný prospěch). Nebo hledejte jinde - možnosti jsou, např. Chci dokončit stř/... nebo Dálkové studium s/...

asd1
hodnocení

1x

Blbej a línej. Holt jaký sis to udělal takový to máš. A jaký si to uděláš dál takový to mít budeš.

id
hodnocení

1x

Vy se nás ptáte, zda se máte vrátit do školy? To snad musíte vědět vy sám jak chcete žít dál.

Sám píšete, že každej blb má VŠ, vy že jste šikovný, tak se divím, že ty vejšky nemáte dvě .

dewe
hodnocení

1x

Tak si tu vysokou školu běž vystudovat frajere, když podle tebe má každej VŠ, ono se to řekne, že VŠ je lehká a "kdejakej blb" ji má, ale už za tím nevidíš několikadenní učení na zkoušky, sezení v knihovnách, rešerše, odborné seminární práce, příprava na semináře a samostatnost. Doufám, že je to recese.

dada*
hodnocení

1x
Dobrý den, omlouvám se všem za mé názory, nikoho jsem se nechtěl dotknout, nezlobte se byl jsem rozčílený, školu si dodělám dálkově a budu chodit do práce, každý máme starosti, chybami se člověk učí, díky všem a vše si vezmu k srdci, přeji hezký zbytek dne.

dada*
hodnocení

Proč já jsem šel studovat tu nejtěžší kokotinu,
Jsem blb...

Na 100% s Tebou souhlasím. SEŠ!

Už jenom to výrazivo. Nezlob se, ale Ty opravdu nemáš na víc, než na nějakého kopáče. A myslím, že ani ten rok dodělat by nepomohlo. Prostě, jak se říká: Čím hrnek navřel, tím smrdí. A z hulváta inteligent v životě nebude. Jaga.

hodnocení

0x
Tam co jste chodil do školy vam nenabidli přestoupit na jiný obor přičemž by jste nastoupil do druháku a učil by jste se jen 2 roky?

ltz
hodnocení

0x
3 roky jste na škole vydržel a pak se na to vykašlal. To jste neměl nikoho, kdo by vám to rozmluvil? Že to byla chyba, víte až teď. Ale do školy se vrátit můžete, sám už jste se přesvědčil, že bez vzdělání je to těžké. Malý plat, práce podradna, vetsinou taková, co nikdo nechce moc dělat. Ta zbyde na vás. Chtěl by jste dát někomu pěsti, většinou ale lidi za Vaši chybu nemůžou. Jinak s určitým druhem namachrovancu se na pracovišti budete potkávat i jako člověk s ukončenym vzděláním. Tak to je. Ptáte se, zda se vrátit do školy-tak asi ano. Více budete získávat, bude vám lépe.

liska5
hodnocení

0x

Změň zaměstnání, najdi si jinou práci. Třeba zcela něco jiného. U toho se případně dá studovat dálkově. Nebo jestli máš na to věk, vyuč se něčím. Sháněj, ptej se, kde potřebují, co bys dokázal zvládnout. Mám kamarádku, skoro čtyřicátnici. Je sama s dětmi. Prodavačka, k tomu pravidelně uklízí někde kanceláře a brigádně si přivydělává, jako servírka. A k tomu domácnost se dvěma školáky. Taky chodí zbitá, ale mluví slušně. . Nejspíš vzbuzuješ averzi těma nadávkama, a lidi se pak k tobě chovají taky neurvale.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]