Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám velkou prosbu, syn má okotovat objekt, chyběl ve škole, ráda bych mu pomohla a nevím jak prostudovala jsem hodně materiálu, ale budu ráda za jakoukoli pomoc. Předem moc děkuji.
Mrkněte na souosost: eluc.kr-olomoucky.cz/...
Tolerance souměrnosti: eluc.kr-olomoucky.cz/...
Kótování zkosené hrany: eduka.spaco.cz/...
Tak to musel chybet sakra dlouho. A ze si navic vzpomel az vecer pred skolou, ze?
Co takhle vlozit vase reseni a my pak pomuzeme.
Takhle pouze cekate, as to za vas nekdo udela.
Sice nevim, ceho jses ing, ale hloubka "zarezu" - zrejme myslis hloubku drazky pro pero - ji tam nechybi. Ma ji spravne (az na toleranci) zakotovanou tak jak ma byt pomoci koty 34.
OKótované je to špatně, protože se postupuje podle toho, jaký je postup výroby. To si bohužel ten, kdo neumí kótovat neuvědomuje. .
Už vám asi rozumím. Ten kdo to bude vyrábět si pak v hlavě odečte dvě kóty a pokud nebude umět počítat, udělá tam chybu a vyrobí to špatně . Proto je to určená jen pro inteligenty nad 70 IQ, což soustružníci zdaleka nesplňují
Proto bych tam tu hloubku úběru radši viděl, což se zrovna nemusí ztotožňovat s vaším názorem a názorem tvůrce normy. Je nějak složité z průměru hřídele ubrat několik milimetrů materiálu?
Pokud to dopadne špatně, doufám, že se z toho poučíte. Já jsem ze svého prvního kótování kdysi taky nevyšel nejlépe! Ono to není jen o tom, jak tam nasekat všechny možné kóty
No, doufám, že jste při řešení použila i jiné prameny, než ty zdejší. Jinak to špatně dopadne . Kdyby přece jen byly nějaké dotazy, klidně pište.
Ingjirimares: kdyby první. Nám někteří technici předávají výkresy s takovým stylem kótování, že člověk musí sčítat a odečítat a někdy odhadovat míry a zjišťovat měřítko a pak znovu měřit a hledat v plánech. K tomu často chybí určitě označení opracování a úprav. Pak vznikají problémy při výrobě a montáži.
Kótování má svoje pravidla .
Kótování není jen kótování, ale i stanovení tolerancí.
Čili - podle toho
- co má výrobek dělat, které rozměry jsou z nějakého důvodu důležité
- jak se to dá změřit
Čili - řetězení kót je většinou špatně a se sražením, které nejde změřit úplně špatně.
Znovu připomínám - ten výkres je vadný celý - osy, šrafování řezů, ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.