Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v prváku na střední škole a nezvládám učivo.
Chodím na střední školu která je v okolí vyhlášena, že je to prestižní škola, ovšem podle vzhledu mi to nepříjde. Na základce jsem měl dvojky trojky a nepotřeboval jsem se vůbec učit, ovšem teď i když se učím a snažím se, tak dostávám čtyčky pětky myslím si že to taky je kvůli učitelům se kterýma si vůbec nesedím. To ani nezmiňuju že každý den jedu 2 hodiny autobusem a domů se vracím okolo páte hodiny. Myslím si že už to déle nevydržím. Jeden můj kamarád pořád říka jak má jednoduchou školu a jak se nemusí vůbec učit a že je úplně v pohodě. Přemýšlím že na tu školu přestoupím. Co si o tom myslíte?
Takze problem je vlastne to, ze po tobe se chce, aby ses ucil, zatimco kamarad nemusi. Tak jen jdi. Takovej urcite nikomu na te skole chybet nebude/
Taky jsem si jednu "prestižní" "výběrovou" školu zažil... Dodnes jsem na to slovo alergický. Chtěli po nás tuny teorie, podle mě půlku z toho učiva zcela zbytečně a tomu říkali ta prestiž. Zvažte, co plánujete po střední. Takovéto náročné školy vás totiž naučí i učivo z VŠ - kde se pak můžete 2 roky "flákat", je to něco za něco. Pokud však chcete maturitu "levně", taky to jde, ovšem jinde. Je to o prioritách. A bohužel i o rodičích, snad vás nenechají se dusit ve vl. šťávě.
Prestižní a prestižní je rozdíl. Jak která.
Chyba byla vybrat si takovou školu s trojkama a laxním přístupem k učení.. Dříve na střední s trojkama bylo nemyslitelné.
A o gymplu uvažovali jen ti s vyznamenáním. A ještě se klepali, protože gympl byl ve větším městě jen jeden.
Za nás bys šel na dobrý učební obor.
Já jen jezdil na gympl 1,5 hodin. Moc volného času jsem neměl, ani na vysoké jsem neměl, dělal jsem věci do školi i o Vánocích. Vydržel jsem to. Moji prarodiče chodily na základku pěšky několik kilometrů (asi 5-6km?) denně, taky to zvládli. Myslím, že to také zvládnete. Musíte si to dobře přeuspořádat. V autobuse učit, o přestávkách učit, po obědní pauze se učit. A doma máte volno.
Nejdřív si zjisti, jestli Tě na té škole vezmou a za jakých podmínek. /Rozdílovky, praxe ap./ Nejlépe osobně zajít za ředitelem školy. Ten tu rozhoduje. Je možné, že mají plno, nebo že se tam stejným způsobem přesouvá více žáků. Pak zas nemusí vyjít skupina cizího jazyka. A když už se rozhodněš, pak vše vyřizuj co nejdřív.
Na škole je přímo na oboru na který bych chtěl jít jsou 3 volná místa, takže s tím by problém nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.