Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr na vysvědčení - který se počítá?

Od: hophoun* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, pokud půjdu na střední školu a mám určitý průměr v jednom pololetí, v druhém a třetím, tak se bere průměr ze všech? Nebo jak to funguje?

:D Honza

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

elbarto*
hodnocení

1x

Berou se známky z celé osmičky a z pololetí v devítce, tj, celkem 3 pololetí, a z každého z nich se dělá průměr ale z těch tří průměrů (jakýsi "hlavní průměr") se myslím nedělá :)

myse*

jestli myslíš k přijímačkám, tak to má každá škola jinak. Některá bere známky ze všech 3 vysvědčení (8. a 9. tř.), jiná bere jenom z 9.tř. občas připočítávají body za předměty, které jsou na té které škole důležité - ČJ,AJ,M, - pak odborné podle školy - někde dejěpis, ORV, jinde fyzika, chemie, přírodopis...

najdi si stránky té konkrétní školy kam bys chtěl jít a v rubrice přijímací řízení si najdi podrobnosti.

zima*
hodnocení

0x

Když jsem chodila do školy já, bral se průměr vždy z konce školního roku, pololetní se myslím nezapočítával. Jen v 9. ročníku se bral zase právě jen ten pololetní. Tak možná, že je to pořád stejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]