Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gympl nebo odborné zaměření?

Od: rewt odpovědí: 5 změna:
Ahoj a dobrý den. Jsem v deváté třídě a čas mi připaluje. Nejsem schopný se rozhodnout jestli jít na odbornou školu, nebo na gympl. Baví mě studovat, ve všem se rýpat a dělat si referáty. Nemám špatné ani dobré známky, ale to jenom kvůli tomu že jsem byl líný. Spadal jsem taky díky karanténě do lechčích (dočasných) psychických problémů a neměl jsem energii ani snahu o to něco dělat. To byl ten důvod proč jsem se dostal do průměru. Občas se musím na něco učit, ale vždy to pochopím a mám z toho dobré známky. Docela mi jdou počítače a to je ten obor co mi rodiče vybrali, ale já nevím jestli to nebude zbytečné, když vím že to nikdy nechci dělat. Taky by jsem asi měl zmínit, že jsem neschopný v oborech zaměřených na nějakou motorickou výrobu. Chtěl by jsem dlouho studovat protože nejsem jeden z těch co chtějí studovat max do osmnácti a pak si užívat. Také mě to fakt baví a rád by jsem přemluvil rodiče, aby mě pustili na gympl.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

4x

Pokud dokážete napsat věci jako "lechčích" či opakovaně "by jsem" tak gympl raději ne.

max*
Jeste ta carka pred nebo, to je taky docela pecka. Dnesni mlada generace je schopna napsat vydle, protoze vidle maji prece na konci tvrde konce.

hodnocení

1x
Raději gympl, když nevíte, co chcete dělat.
Ale nejdříve se tam musíte dostat. Podejte si přihlášku a uvidíte, jak dopadnete u přijímaček.
Když se nedostanete, měl byste mít vymyslenou nějakou jistější školu.
Na IT a počítače je taky dost nával? Nebudou brát každého stejně jako na gympl.
Nehlaste se na školu, když víte, že v tom oboru pracovat nechcete. Nebude se vám dobře učit a budete se trápit.
Rodiče ví, že o IT nemáte zájem?
Češtinu bych nehodnotila.
Gymplaci jsou v neformálním projevu přes mobil hodně kreativní:D

tabletka*
hodnocení

0x

S takovou češtinou doporučuji spíš střední dopravní a pak buď pokračovat na vejšku nebo se věnovat logistice, PC atd. Vůbec to není špatná škola. sps-dopravni.cz/...

Gymnázium pro někoho, kdo ještě v devítce zápasí s psaným projevem je zbytečné trápení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]