Ahoj a dobrý den. Jsem v deváté třídě a čas mi připaluje. Nejsem schopný se rozhodnout jestli jít na odbornou školu, nebo na gympl. Baví mě studovat, ve všem se rýpat a dělat si referáty. Nemám špatné ani dobré známky, ale to jenom kvůli tomu že jsem byl líný. Spadal jsem taky díky karanténě do lechčích (dočasných) psychických problémů a neměl jsem energii ani snahu o to něco dělat. To byl ten důvod proč jsem se dostal do průměru. Občas se musím na něco učit, ale vždy to pochopím a mám z toho dobré známky. Docela mi jdou počítače a to je ten obor co mi rodiče vybrali, ale já nevím jestli to nebude zbytečné, když vím že to nikdy nechci dělat. Taky by jsem asi měl zmínit, že jsem neschopný v oborech zaměřených na nějakou motorickou výrobu. Chtěl by jsem dlouho studovat protože nejsem jeden z těch co chtějí studovat max do osmnácti a pak si užívat. Také mě to fakt baví a rád by jsem přemluvil rodiče, aby mě pustili na gympl.
Raději gympl, když nevíte, co chcete dělat. Ale nejdříve se tam musíte dostat. Podejte si přihlášku a uvidíte, jak dopadnete u přijímaček. Když se nedostanete, měl byste mít vymyslenou nějakou jistější školu. Na IT a počítače je taky dost nával? Nebudou brát každého stejně jako na gympl. Nehlaste se na školu, když víte, že v tom oboru pracovat nechcete. Nebude se vám dobře učit a budete se trápit. Rodiče ví, že o IT nemáte zájem?
S takovou češtinou doporučuji spíš střední dopravní a pak buď pokračovat na vejšku nebo se věnovat logistice, PC atd. Vůbec to není špatná škola. sps-dopravni.cz/...
Gymnázium pro někoho, kdo ještě v devítce zápasí s psaným projevem je zbytečné trápení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.