Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem speciální válce

Od: qdasa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je má úvaha správná?

Jaký je objem speciálního válce, který je vyroben, tak že válec o výšce v a poloměrem r má vyříznutý válec, tak že upravený válec má tloušťku stěn d (jinýmy slovy: zadaný válec má vyříznutý vnitřek (tvaru válce), tak že z něho zbude válec o tloušce d i s podstavami,který mají stejnou tloušťku).

moje myšlenka:

element válce je: dV=2pírv*dr integorváním dostaneme V1=int(r/(r-d)(2pírv*dr)=pívd2. Nesmíme zapomenout ještě na podstavy, které mají objem V2=píd(r-d)2. Celkový objem válce je V1+2V2. Je moje úvaha správná?

děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Takze jde jednoduse o duty valec?

Objem vnejsiho minus objem vnitrniho.

hodnocení

1x

Jestli počítáme objem "pevného obalu" vnitřního dutého válce, rozdělil bych jej na obal a dvě dna. Dno je válec s podstavou mezikruží a výškou d. Obal je rozdíl objemu vnějšího a vnitřního válce, jeho výška je v – 2d.

hodnocení

0x
Já tomu nerozumím. Pro začátek, co jsou podle vás podstavy? Já bych to viděl na plochu (mezikruží?), což ovšem nemá objem, ale obsah.
Jinak z toho poněkud zmateného výkladu bych si to těleso představil jako Axus, ale nevím jak
doplněno 27.12.21 10:41: jak to myslíte vy

hodnocení

0x
zkuste přidat nějaký rozumný obrázek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]