Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dýchání člověka

Od: auti* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám nějaké otázky, ale neznám řešení, děkuji za odpovědi.
Kolik kg vzduchu projde denně plícemi člověka a kolik g kyslíku se uplatní při reakcích v našem těle.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, když to nenajdu, stačí si to spočítat:

Za jeden nádech a výdech projde plícemi půllitr vzduchu bbc.co.uk/...

Jeden nádech a výdech v průměru trvá 1–1,5 s – spíše 1,5, neboť zdroje se kloní k 12 za minutu bbc.co.uk/...

Takže kolik?

Pokud bychom to chtěli přesněji (kilogram vzduchu a litr vzduchu není úplně totéž), musíme znát měrnou tepelnou kapacitu vzduchu, což je 1200 kg / m3, ale to bych klidně zaokrouhlil na 1000, ať se to líp počítá.

Nechci ti kazit tvoji teorii, ale buď měrná tepelná kapacita s jinou jednotkou nebo hustota zase s jinou hodnotou.

Představa, že 1m3 vzduchu váží 1200kg mne trochu straší.

Díky za opravu, myslel jsem hustotu.

liska5
hodnocení

0x

Kapacita plic se počítá na litry. Není ta otázka nějak jinak?

hodnocení

0x

Předpokládám, že chápete, že spící nemluvně evidentně neprožene plícemi tolik vzduchu, jako třeba profi cyklista v závěrečném spurtu.

Koneckonců potápěči o tom ví své - je dost rozdíl v době ponoru v klidu a když se dostane do stresu a vyfuní flašku daleko dříve

Jinými slovy - takovéto zadání nedává smyl

liska5

Vzduch v kilogramech!? Myslím, že mu jde o to, kolik % kyslíku zužitkuje a pak tedy, kolik vydechne.

Tak dalo by se i kg, pokud se nepletu tak vzduch má 1,23kg/m3, ovšem zase - dost záleží na teplotě, třeba takové teplovzdušné balóny letí jen díky nižší hmotnosti ohřátého vzduchu.

Prostě řečeno - je to příklad, který vylučuje přesný výpočet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]