Nejste přihlášen/a.
To jsi mne pobavil. Učitel ti bezdůvodně dává pětky a sám píšeš, že rovnice neumíš. Dává ti úkoly z látky, kterou nechápeš. Tak sakra proč se to nenaučíš? To v celé třídě nikdo nevypočítá rovnici? Učitěl tě chce domutit se učit nebo si myslíš, že postoupíš do dalšího ročníku bez znalostí rovnic?
Došlo to tak daleko, že musím uklízet učebnu bla bla = to se ti zkrátily žíly? Chce ti jen ukázat na co budeš mít vzdělání.
Nedovolí ti napít se o přestávce? Kecáš, v hodině se nepije.
Ty jsi sirotek a žiješ na pustém ostrovu? Že se nemáš doma komu svěřit. Jo, kdyby jsi vše doma řekl po pravdě a nevymýšlel si, nesváděl svou neschopnost na učitele, tak ti otec dá jednu zleva, druhou zprava a třetí chytneš od zdi.
Sežeň si doučování a látku se nauč, tím učitel nebude mít důvod ti dávat pětky.
Bojí se reakce rodičů, tak to napsal tady. Přeci si nebude vymýšlet takový traktát?!
Nepochopila jsem, ve které jsi třídě? Na základce nebo na střední? Mezi učiteli se může vyskytnout i takový extrém. Jen se divím, že to neřešíš s třídní učitelkou. A nebo žes nevyhledal výchovného poradce, což je jeden z učitelů. Ten by šikanu měl evidovat a řešit. Je možné, že ten učitel toho má víc, a když se o jeho praktikách mlčí, tak si najde další oběť... Můžeš svojí neznalostí učitele vytáčet, ale ten by měl jednat jinak!
To já zažila takového nestandartního chemikáře. Vlastně to učitel nebyl, přišel k nám na SŠ jako inženýr. Mladý kolega se zase zaměřil na některé studentky. Dával jim zabrat. Ty z toho měly takové trauma, že na jeho popud za ním dokonce chodily domů na "doučování". No, na hodinu vyletěl... a ještě to mělo dohru...
Trochu divná otázka ale budiž. V první řadě po zadání opětovného úklidu mu před všemi sdělte, že jste tuto činnost již provedl a dál ji provádět nebudete. Dále po zlomení tužky tyto vytáhněte, položte mu je na stůl s tím, že zítra očekáváte zakoupení nových. Nicméně po položení na stůl běžte ihned k řediteli podat stížnost na ponižování. Žádné diskuze jestli to je či není pravda. Prostě stěžuji si na totho a toho pedagoga s tím, že podáte oznámení školnímu inspektorovi na ponižování dotyčného. Pokud bude pět blábolit o vašem budoucím povolání, dívejte se mu do očí a prozraďte mu, že to vůbec není jeho věc. Předpokládám, že máte jeho jednání natočeno na telefonu.
A to hlavní, s tímto problémem jste měl jít za rodiči. Pokud vám opět řekne, že jste debil, ihned se sbalte a běžte domů. Stavte se ale u ředitele mu to oznámit.
Nejlepší by bylo, natočit tu šikanu na mobil, postnout to na youtube a sdílet to na facebooku. Anebo mu napiš anonymní mail, na webovkách školy by měla být jeho adresa, napiš mu třeba: ´Vím, že jsi pedofil, mám důkazy a brzo se to dozví všichni.´ To ho donutí hodně přemýšlet sám nad sebou, bude dost ve stresu, a tebe třeba nechá být.
Ještě mu musíš poradit jak lze napsat anonymní mail, To že se nepodepíše nic nemění na tom, že lze jednoduše zjistit pisatele.
Napsat anonymni mail neumi moc lidi (ja to treba umim), a neni to snadne. Dneska obecne ta IT gramotnost pada, lide kyberprostoru vubec nerozumni a v mobilu maji vetsinu svych aktivit, od mobilu se casto neodtrhnou. Ale jak vsechen ten digitalni svet funguje, to umi malokdo.
Napsani takoveho mailu je navic uz trestny cin pomluvy nebo vydirani. A kdyz se zjisti odeilatel, tak to bude prusvih. Zvlaste kdyz ucitel ma typ na podezreleho. A za to uz neni problem vyletet ze skoly (jak to je u ZS nevim, ale min. 2 nebo 3 z chovani). Takze tudy prosim ne.
A ostatni, co mu radi, ze se ho snazi tu latku ucitel primet naucit. Nejste tak trochu na hlavu. Jestli ze se mu ucitel posmiva a ztrapnuje ho pred tridou, to neni zadna pomoc ale normalni sikana. A jeste takto verejne. To si samozrejme ucitel vubec nesmi dovolit, posmivat se nekomu, ze neumi latku. Jasne nemam verzi z druhe a treti strany, ale stejne. Ja treba matiku umim, ale z davnych skolnich let sem byl svedkem, kdy ucitel takto nekoho sikanoval.
Natocit na mobil ano, ale nedavat to na socialni site, internet, nybrz jinemu ucitely (ne jen matematiky), nebo rediteli, popripadne komisi, jako dukaz pro policii se to take hodi, kdyz pujde do tuheho.
A to myti zachodu, ci neco na tento zpusob. Rekl bych - ano, budu myt zachody. V Norsku. Vydelam si vic, nez Cesky matikar. Taky jsem myl zachody za 500 Kc na hodinu (hrubeho).
Milý @silve, to, co se ti děje, není šikana, to je velká snaha přimět tvůj mozek všemožným způsobem k tomu, aby se v něm rozsvítilo. Váš původní matikář si evidentně nemíní s tebou ničit nervy, zatímco tento suplující by rád, aby ses ty rovnice doučil, protože bez nich to asi nepůjde. Občas si tě "prozkouší" domácími úkoly, abyste oba přesně věděli, co umíš a co ne. To tě fakt baví být za hlupáka? To se nedokážeš zapřít a prostě se to doučit? Místo hledání chyb na druhých, vezmi rovnice a pokoř je. Když ti to opravdu nepůjde (tím myslím aspoň 10 hodin festovního učení), požádej někoho ve třídě, aby tě to naučil. Když i to selže, seber všechnu sílu, skloň hlavu a velmi, velmi pokorně popros toho učitele. Ať ukážeš sobě i jemu, že nejsi úplně k ničemu. Ida
Zdravím, liško. Chlapec píše: Už celý týden mě šikanuje a zmanipuloval všechny ostatní ve třídě, aby mi nikdo nevěřil... Co aby chlapci nikdo ze spolužáků nevěřil? Že ty rovnice umí a kantor to neuzná a dává mu za 5? Všichni se mi jen smějí... Pokud kantor nemá pravdu, nesmáli by se chlapci všichni, někdo by ho podpořil. Pořád mi dává extra domácí úkoly, vždy z látky co ví že absolutně nechápu a neumím, za účelem mi zhoršit známky co nejvíce to je možné... Dostává úkoly ne proto, aby se rovnice musel doučit, ale aby mu kantor zhoršil známky? ...doma se nemám komu svěřit, protože by mi nikdo nevěřil... Jakou s chlapcem asi mají doma zkušenost, že nevěří jemu, ale dali by za pravdu kantorovi? Ale nikde nečtu, že se každou volnou chvíli učí a snaží se látku pochopit, že se učil s kamarády, už se učil se spolužáky, už si sehnal i doučování... Čtu jen, že celý svět je zmanipulovaný, ale on ani nehne prstem, aby to změnil, jen si stěžuje a hledá chyby na 2., jen on za nic nemůže, jen on je svatý. Ale učit se nebude. S tím mu všichni dejte pokoj. Připouštím, že může být kantor ráznější než ten původní, ale pokud tak kluka přiměje se to naučit, prospěje mu tím víc, než když si odučí svůj "supl" a "vykašle" se na něj. Nemusím mít pravdu, samozřejmě, ale já to tak vidím. Ida
Ido, jednání učitele není v přádku, pokud teda máme věřit tazateli. Přečtěte si ještě jednou, co ten kantor dělá. Pokud má výhrady k žákovi, tak proč je řeší před celou třídou a takto! Nezlobte se, za svou praxi jsem zažila pár učitelů magorů. Jeden třeba kluka trestal za zapomínání pomůcek klikama. 100kliků a musíš. A kluk z toho chytl křeč do celého těla/ hypoglykemie/, svalová horečka, že byl na odvoz sanitou. Prostě v týhle branži se najdou i magoři. Inteligentní, znalí svého oboru, ale učit děcka by neměli.
Ano, kluk by se měl učit rovnice pochopit, ale teď už z nich má trauma...
Paní Ido, vůbec nemáte pojetí, co je a co není šikana (mobbing). Konkrétně jednání toho učitele je na okamžitý vyhazov. Bez pardonu:
Jak se mobbing projevuje:
agrese převážně psychického rázu;
systematický nátlak, cílené a opakované útoky, pokusy o znevážení či poškození pověsti dané osoby, její práce a pracovního výkonu, schopností, rodiny apod.;
negativní formy komunikace – např. šíření fám, křik, neschopnost přijímat kritiku;
snaha o izolaci a vyloučení – ze skupiny, zaměstnání, veřejného života;
demonstrace vlastní síly a převahy. [1]
Víme málo, a pravda bude možná někde mezi. Jestli on je typ oběti na šikanu, tak se ze třídy za něj nepostaví nikdo. Prostě ho neberou a rádi si přiloží. Dobře se baví trápením druhého. Možná se hne svědomí v některé empatické spolužačce, ale ta se to bojí vyslovt. Hned by byla terčem i ona..
Dětský kolektiv je zlý, když je někdo v něčem jinej. I třeba hezkou a vzornou jedničkářku dovedou nepochopitelně týrat. Právě proto, že je jiná, že je nej-.
Rodiče kluka nechtějí slyšet, že má problémy. Otravuje je, že potomek nezvládá. Ztratili s ním možná trpělivost, když hoch není podle jejich představ..Možná by ani sami neuměli poradit a řešili by ranou...
On je ale v každé třídě někdo takový. Od toho je učitel, aby ho vedl. /Paedagogus = ten, co vedl dítě./ Za ten týden ho akorát potopil. Nepověřil nikoho, kdo by mu látku vysvětlil, posmíval se mu před ostatními, lámal tužky, posílal ho za trest uklízet...Stavět měl na něčem, co je v klukovi dobré. A to má v sobě každý. Takhle kluk v rozrušení a pod tlakem nezvládá. Možná mu chybí jediný krok k pochopení...
Mohlo to být jinak. Neznáme pohled žádného ze zúčastněných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.