Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goniometrické funkce ostrého úhlu

Od: tonek odpovědí: 2 změna:
Dobrý večer, poradil by mi někdo jak toto vypočítat?1.) Úhel svíraný v bodě C, znám a = 9 cm a úhel [alfa] = 63°. Potřebuji vypočítat b,c a [betu].. 2.) Úhel svíraný v bodě C, znám c =20 cm a úhel [alfa] = 44°. Potřebuji vypočítat a,b a [betu]..Stačilo by mi ukázat jeden z nich s postupem a já bych si druhý zkusil mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Wingdings">L

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Upřesni, prosím, zadání!

O jaký obrazec či těleso se jedná?

Pokud jde o pravoúhlý trojúhelník, tak upřesni jeho značení. Podle zvyklostí (které si pamatuji z dob školy) bych na 1. otázku bez výpočtu odpověděl: 90°, úhel gama je "pravý"...

hodnocení

0x

Jak praví HOP, zadání je nepřesné, pravděpodobně tam má být nějak řečeno, že úhel svíraný v bodě C, obvykle označovaný gama, je pravý. Je-li tomu tak, pak zbylý úhel (známy jsou dva) dopočteme do sto osmdesáti a jinak si stačí připomenout definici siny a kosinu. Není - li tomu tak, je úloha nekorektní, musí býd zadány tři (vhodné) prvky.

doplněno 16.01.11 13:19:

Definici sinU a kosinu. A taky možná tangenty, nebo Pythagora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]