Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavitelství vs Architektura vs Výpočetní technika

Od: zheel odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer,
chodím na Tech. lyceum a potřeboval bych poradit.
Do konce školního roku si máme vybrat zaměření oboru, tak začínám uvažovat co dál…
Rodiče mi rádi jít na výpočetku, říkají výpočetka = programování, s počítači jsem moc nikdy nedělal (krom her) a když jsme se začali učit hardware připadal jsem si ztrácení, zas mně bavilo dělat jednoduché kódy na ovládání robota (programovali jsme robota Mindstorm od Lega).
Architektura mně vždy zajímala ale spíše její vývoj atd., na střední máme hodiny CADu a ArchiCADu zatím mne to baví, mužů být po střední architekt nebo ne? nevím jestli mám na vysokou
Stavitelství… prý je to podobný architektuře ale zatím děláme jen technické kreslení což prý je kombin. obojího
Děkuji všem za případnou odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Běž na počítače, nemusíš mět vysokou, budeš mět lepší uplatnění, více peněž a volna.

Architekt nemá moc volna musí mět podstatě min. Mgr. jinak má blbé uplatnění, nutný umělecký náhled v kombinaci marketingovým pohledem navrhování s kombinací znalostí zákonů a norem. Náročné studium.

Stavitelství - detailně technicky jak fungují budovy - staticky, tepelně, ... a samé kreslení výkresů. Bez uměllecké šťávy.

liska5
hodnocení

0x

Architektura se studuje jedině na VŠ. A dneska je převážně o tvorbě na počítači. Matematika u přijímaček v rozsahu učiva gymnázia a talentovky z vývarky. I další přeměty tam staví na učivu gymnázia. Málokdo se dostane. Málokdo je zároveň výborný v matice a deskriptivě a k tomu hodně výtvarně nadaný a kreativní. Znám dva gympláky, co se nedostali na architekturu, podařilo se jim ale dostat se na stavárnu.

hg

Tak zrovna z gymplu se většinou dostali alespoň co já znám.

krtek6
hodnocení

0x

jako Architekt budeš akorát čmárat stavby, kde hrozí vysoké riziko, že to nikdy nikdo nepostaví bo na to nebudou peníze. Jako stavitel budeš univerzálnější...výpočetka je samozřejmě moderní doba a žádané odvětví

hg
hodnocení

0x

Na architektuře jsou talentové zkoušky, tak pokud nechodíš na nějaký výtvarný obor např. na ZUŠ tak to ani nezkoušej.

zheel
hodnocení

0x
Aha…když to vezmu stavitelství mne asi bude bavit nejvíc, na software jsem fakt dřevo a programování robotu mi moc nepomůže
Děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]