Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky - dotazy

Od: jerrys odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

tento rok píšu přijímačky na SŠ, rozhodl jsem se na gymnázium, jelikož mám samé a na vysvědčení bych měl mít v pololetí taky samé (pokud si to smaozřejmě nezkazím...) - proto se chtěl zeptat na pár dotazů, ohledně JPZ ´22:

- Od jakživa jsem zvyklý psát perem Pilot Frixion (s gumou) - je i na přijímačkách možné psát tímto perem nebo musím JEDINĚ UNIVERZÁLNÍ PROPISOVAČKOU?

- Připravuji se pilně, protože chci mít co nejlepší výsledky, mám SÁM OSOBNĚ spočítané a rozebrané všechny testy z JPZ - ČJ i M, jaké kdy byly; velmi hodně toho mám i ve SBÍRKÁCH (Dr. Frant. Běloun) a do půlky ledna budu mít i celý matematický Didaktis, kde se mi ověřuje, že má píle je správná ; ČJ dělám pracák minuloroční - TakTik ´20= testy a cvičeníčka. U těch didaktických přijímaček z původních let už se mi vede získávat i 50b. kolikrát... Bude vše toto stačit?

- Dělám taky testy od Doktora Matiky (Dr. Michal Mašika) - které se dají na webu sehnat.

- Zajímavé jsou i úlohy typu 16 - logika..., něž vám to docvakne, ale taky se poměrně dají, připadně je i možnost si to kolikrát i zakreslit graficky, když to nenaběhne. Máte vy nějaké rady, či fígle na tyhle úlohy?

- Jak jste dopadli vy v přijímačkách z Čj a M, kolik jste měli bodů? Případně, jak vypadaly za vaší doby a jak jste se na ně připravovali?

- V čem vidíte největší problém dnešních přijímaček a co si myslíte o CERMATU a v čem byste udělali změnu?

Díky za váš čas.

J.Krüger

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stile
hodnocení

0x

Zdravím, určitě bych být vámi radši psala normální propiskou.

Jestli jsou vaše výsledky dobré, to záleží - kolik bodů lze získat? Je rozdíl, pokud máte 50 bodů a maximum je třeba 60 a když máte 50 bodů a maximum je třeba 120 - v prvním případě moc fajn, v druhým případě bída. A jestli to stačí - záleží i, jaký nával ta daná škola bude mít...

Ale je super, že mákáte, nepolevujte *hej* Na češtinu je i spoustu cvičení na internetu. Ev. se zeptejte učitelů, jaké materiály by vám doporučili.

Za mě se příjímačky na SŠ nedělaly, já jsem byla před pár lety poslední ročník, kterého brali na základě průměru známek z vysvědčení.

jerrys
hodnocení

Děkuji, samozřejmě, myslel jsem 50b/50 za jeden test např. ČJ.

dneska to tak už většinou bývá, že test=max 50b; oba 2 krát 50 (100).

kralovi*
hodnocení

0x
Ahoj, u gumovaciho pera je problem ten, ze jak se inkoust zahreje, tak zmizi, pro zpetne zviditelneni je treba to dat do mrazaku...takze kdyby se ty vyplnene testy treba skenovaly a zahraly se pri tom, tak budou uplne prazdny xD. Treba pri prijimackach na vysokou vyzaduji vyhradne tenky cerny centropen liner, ale na SŠ ti postaci nejaka nahodna propiska.
Pokud si dobre vzpominam, tak za prospech dostanes nejake body ( myslim, ze za same jednicky to bylo tenkrat 20 bodu?). Mne hodne pomohly bonusove body za mimoskolni aktivity ( ucast na skolnich olympiadach, nejaka sportovni soutez...) a nebo pokud chodis na nejaky krouzek, tak i za nej ( ja tenkrat dostala i 1 bodik za to, ze jsem chodila na keramiku xD). Ale pozor! Kazda skola ma jina kriteria, to si budes muset zjistit, za co vsechno davaji/nedavaji body.
V ramci pripravy jsem tenkrat chodila na dva pripravne kurzy, co nabizely skoly, na ktere jsem se hlasila. Sama doma jsem si didaktaky z cestiny nedelala vubec, protoze jsem to nepotrebovala, a naopak jsem se soustredila hlavne na matiku, pocitala jsem si vzorova zadani z predchozich let za dany casovy limit. No dopadlo to tak, ze jsem mela 48 z cj a 44 z matiky. A kdyz k tomu prictu ty bonusove body, na slusny gympl to stacilo.
Ale ja si myslim, ze kdyz do toho davas tak moc pile a usili, tak je uplne jasny, ze to vyjde a dosahnes paradniho vysledku. Hlavne se na ten den dobre vyspat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]