Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vychází vám tato rovnice?

Od: any112* odpovědí: 27 změna:

Prosím moc o v počítání této rovnice, pokud možno s postupem.Děkuju moc, hodně mi to pomůže.

Otci je 41 let.Jeho třem synům je 7,10 a 12 let.Za kolik let se bude věk otce rovnat součtu věku jeho synů?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

*vezen* Tak potisící: Nejdřív ukaž snahu, nastiň vlastní úvahu, a pak nastoupí místní machři na matiku... *ee*

patronka*
hodnocení

0x

Prosím do které chodíš třídy? Jednodušší úkol jsem tu snad ještě nečetla.Zastyď se a hoď sem bleskově řešení, nebo se nahlaš ve škole o ročník níž.

radus*
hodnocení

0x

Snad nejjednodušší příklad , který lze počítat pomocí rovnice :)

Přece jenom už jenom podle otázky : za kolik let ( nějaké X , které máme vypočítat ) se bude rovnat věk otce ( 41 ) součtu věků jeho synů (je jim 7+10+12 , tudíž dohromady 29 )?

Tudíž rovnice by měla vypadat takhle : x + 29 = 41

Vypočítat snad zvládnete sama :)

doplněno 12.01.11 17:57:

Patronko , ne nemá to být vtip. Mě to vyšlo :D Teda , myslím ... :)

41=x+29 /-29

12=x

Synové dohromady mají 29 let + 12 = 41 ne? ...

jirbar*

Proboha tu holku nemaťte. Asi se taky bude muset vrátit do školy.

cyril*

Rovnice je to sice zajímavá, ale jen letmým odhadem mi vyšlo něco jiného, je však možné, že mám špatný odhad.

Taky mi vyšlo něco jiného ;)

patronka*

To má být jako vtip, jo?

pravdomluvny*

Nic si z toho nedělej radus, asi nemáš den. Zrovna dneska jsem si taky za jednu odpověď nafackoval :)

radus*

Nedělám :) Máš/máte pravdu , to že jsem spala jen 4 hodiny na mě jde dneska fakt poznat :D :)

arakain77*

Nevím,co jsi to počítal(a),ale výsledek podle zadání je ...víc než 5,let a méně,než 10.Správný výsledek nepíšu záměrně.

Otec má 41,let kluci 7,+10+12=29 dohromady.

ZA KOLIK LET?BUDE SOUČET LET SYNŮ STEJNÝ,JAKO OTCŮV?

KRÁSNÉ POČÍTÁNÍ VE TŘETÍ TŘÍDĚ.

více než 5?

doplněno 12.01.11 18:37:

tak schválně, kdo už to ví? *hej*

cyril*

Že by méně? *ee*

Ale no toto?

fena*

hodnocení

0x

Napiš nám prosím tě do které třídy chodíš a proč ti to nejde spočítat jestli se ti nechce nebo tomu nerozumíš potom můžem postupně spolu počítat a dojít výsledku je to jednoduché chvíli se dívej co jsi napsal(a) a musí ti to dojít *cteni*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Už jsem někde psal, že na matiku jsem totálně blbej, ale tohle jsem myslím zmáknul. Dám ti nápovědu : Pokud to nespočítáš, tak to dostaneš ve škole.

jirbar*

Pokud je to myšleno vážně tak je to taky na návrat do školy. Ovšem pokud to má být extra známka, tak to beru.

cyril*

Záleží na místních zvyklostech. Za mých školních let jeden z kantorů tuto známku běžně používal ve svém osobním hodnocení pro opravdové exoty.

jirbar*

Je to možné. Kdo si má ty výtečníky všechny pamatovat. Takhle si je alespoň označil

Nevím co to bylo včera za pořad snad nějaké "Děti Země" beseda s Moravcem. Byl konstatován obrovský vliv médií, Internetu, Mobily, Facebook.

Týnejdři na kredity a pod. si nafasují doma u rodičů. Myslí si, že internet vše vyřeší za ně a naprosto přestávají makat.

slonbonjohn*

Já věděl, že mám napsat " myslím ". *hi* A copak vy jste ve škole nedostávali šestky?

hodnocení

0x

No a už jsme blííííízko toho čííísla *hej*

hodnocení

0x

A ja to vénkůůůůůůůůůůů *ua*

doplněno 12.01.11 18:09:

A znám i postup řešeníííííííí *slunce**slunce**placni*

slonbonjohn*

A to nechtějte, abych popisoval postup. Mateřská hadr.*smich* Přísahám, že se už do matematických otázek nebudu ani koukat.*jasne*

hodnocení

0x

Zkus vyřešit tuto rovnici:

7 + X + 10 + X + 12 + X = 41 + X

X = je ten počet let za kolik se bude věk otce rovnat součtu věku jeho synů

patronka*

Já bych to napsala takhle : 41 + x = 7 + 10 + 12 + 3x ; 41 - 29 = 2x ; 12 = 2x /:2 ; x = 6 to je jako pod sebou

kontrola : 41 + 6 = 47 ; 7 + 10 + 12 + ( 3 x 6 ) 29 + 18 = 47

jirbar*

Další medvědí služba.

any112*
hodnocení

Děkuju, jak jsem to sem napsala, tak už jsem to za chvíli spočítala, ale přesto děkuju, že jste mi pomohli a jenom pro informaci do školy pořád chodím na základku a výsledek jsem předtím už věděla typováním, potřebovala jsem to jen rozepsat do rovnice.A myslím, že tohle se fakt ve třetí třídě neučí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]