Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pre funkciu platí?

Od: michal123 odpovědí: 8 změna:
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,

už je to dost let, kdy jsem studoval VŠ. Pamatuju si, že tím obráceným trojúhelníčkem je označován tzv. gradient, tedy vektor v určitém bodě funkce, kde je počítána derivace. Je to derivace tzv. ve směru a ne parciální derivace.

Našel jsem na netu soubor, kde je to pospáno. Tady je odkaz

kap.fp.tul.cz/...

Tady je odkaz na soubor, kde je to popsáno na str. 3 (v bodě 1.4)

home.zcu.cz/...

hodnocení

0x

Asi lze použít ten vzorec v tom bodě 2 toho souboru, na který je ten první odkaz

Tady je znova ten odkaz

kap.fp.tul.cz/...

Zkusil jsme spočítat ty parciální derivace a dosadit souřadnice toho bodu A, ale výsledek mám -1,-2

Tak nevím

kami123
23.11.21 21:41
hodnocení

0x

-3

matdebil
To těžko když je to funkce 2 proměnných

hodnocení

0x

Nevychází ani jedna možnost, je to tak?

matdebil
hodnocení

0x
Nejde o to to spočítat to jak opice dle definice, i když by ti to prospělo jak sůl.
Stačí se zamyslet a hned chytré voko vydí že když si vyberu xovou složku graduentu mám lehčí práci : -y³ . dosadím a vidím že z možností minus 1 v xove slžce je jen jednamożnost.
matdebil
Edit:: ale je to hra sohněm takovéto early vyhodnocování protože yová složka je 4-6=-2 a tím pádem takový výsledek není v možnostech odpovědí = test dělal matematický debil

Také mi vychází (–1, –2), nejspíš tisková chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]