Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měli jsme při včerejším testování dva covid pozitivní spolužáky ve třídě na antigen. Nechápu, z jakého důvodu už není dávno zavedená karanténa, nicméně vyuka dál probíhá jak kdyby se nic nedělo a čeká se na výsledky PCR. Já si mám jít dopsat písemku, na kterou už čekám dost dlouhou, ale nechci riskovat nákazu. Já si totiž dosud nepřipouštěl, že budu svědkem toho, že někoho "vyveodu" ze třídy, protože má pozitivní test.
Přemýšlím co mám dělat? Vůbec bych se nedivil kdyby poslali do karantény ty dva a zbytek by normálně chodil. Jedná se o SŠ.
Stát podle mě hrubě porušuje Zákon o ochraně veřejného zdraví, kde se jasně píše, jak se má postupovat. - Já bych v takovém případě do školy nešel, dokud se neprokáže, že jsou všichni negativní.
Nebáli jsme se komunistů, nevím, proč bychom si neměli poradit s těmi, co úmyslně šíří nakažlivou infekci.
" Významná část osob i po prodělání asymptomatického covidu má dlouhodobé následky, včetně dětí."
Marián Hajdúch
Hlavní problém naší společnosti je COVIDISMUS = hysterie a ne samotné onemocnění SARS (-CoV-2) = těžký akutní respirační syndrom.
Chytří lidé vědí, že existují různé DRUHY onemocnění SARS či MERS. Některé jsou BEZPŘÍZNAKOVÉ jiné mají HROZNÝ PRŮBĚH. Není na to LÉK. Jediná možnost je SRAZIT HOREČKU a mechanickým strojem DÝCHAT. V prostoru musí stejně jako v autolakovně být PODTLAK.
Takže do žádné třídy, kde jsou zavřená okna - ne ne ne cho cho cho dit dit dit
Já bych se zeptal na vedení školy. Zaměstnanci školy jsou jsou přece nejlépe informovaní o opatřeních a způsobech řešení. Tam určo musí poradit a třeba vám vyhradí prázdnou učebnu, kde si chybějící písemku napíšete.
To, že máte dva spolužíky pozitivní bych tak neřešil, protože za den můžete potkat mnoho pozitivních lidi na covid. Můj známý má 11 letou dceru, která covid má, a on a jeho syn covid nemá, a jsou denně v mnohahodinovém styku. Zase jiní se jen "otřeli" a byl problém. Je t individuální
Konkrétně toto se vůbec neřeší. Neteř je na střední, covid zřejmě chytla ve třídě kde už někdo pozitiv byl. Synovec to chytl od ní, ale ani jedna třída není zavřená. Takže asi tak.
Já byla minulej týden u své praktické dr. Pacient co byl předemnou v ordinaci byl pozitivní. Žádný vyvětrání, žádna dezinfekce. Pojďte dál a šmitec. Nikdo nic neřeší.
@jarin - proč nejste očkován? Strach byste měl poloviční. JInak, víte kolik lidí potkáte třeba s covidem při nákupu rohlíků?
Zrovna tak jej může nosit tazatel ve škole, když si chce dopsat písemku. Při jeho postoji by někdo nemohl jít do práce neboť vždy nějaký koviďák se najde. Přece nezavřou celou fabriku z důvodu nakaženého jedince jako v Číně? A ve škole je to podobné.
Rohlíky koupím za pár minut, zatímco ve škole je člověk celý den.
Podle Zákona o ochraně veřejného zdraví je MZd povinno epidemii předcházet, ji eliminovat, nikoli úmyslně šířit. Mají na to dost nástrojů, jen je nevyužívají. Šíření covidu je trestný čin.
U dcery měli ve třídě také pozitivní nález. První šli do karantény a na testy ti s pozitivním nálezem. Následně jejich nejbližší spolužáci (podle zasedacího pořádku). projevila se další nákaza, až nakonec byla v karantnéně větší polovina třídy (včetně dcery, ale ta naštěstí byla negativní). Třída přešla na online výuku a tohle potkalo celkem pět tříd místní základky.
Jakmile karantnéna skončila u nadpoloviční většiny třídy, vrátily se třídy opět k normální výuce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.