Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát záchranářem

Od: nesco odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych se jednou stát záchranářem, ale na všech středních zdravotnických školách jsou jen nadstavbové obory (zdravotní sestra, terapeut) , ale nikde není obecné studium (jsem zatím na základce).

Nevíte, jestli si musím vybrat z těchto oborů? a nebo jsou všeobecné školy? Zatím jsem se koukal na Jaselskou a Merhautovu, ale tam nic takového není. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Určitě ty obory někde mají. Například Hranice na Moravě střední zdr. škola má obor Záchranářství a ochrana obyvatel.

krtek6
hodnocení

0x

nemusíš nic...pokud nedošlo ke změně...mám kamaráda a ten je vyštudovanej učitel mateřské školy a pak si dodělal výšku na záchranáře:)

nesco
hodnocení

a když chci jít na zdravotnickou školu, tak si musím vybrat nějaký obor? Nebo to jde i bez něj?

hodnocení

0x

Napřed střední, nejlépe zdravotnická a pak vysoká. Od kamarádky brácha začal dělat na záchrance kdysi jen s nějakým kurzem. Postupně si musel dodělat i vysokou. Ale to je hromada let. Teď je vysoká povinná.

hodnocení

0x
Všeobecná škola je gymnázium.
Na zdravotnického záchranáře potřebuješ bakalare z VŠ. Tento obor se často vyučuje na lékařských fakultách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]