Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za málo peněz hodně muziky - jinak

Od: sisolpes odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

netušíte nějaké jiné přirovnání, které by znamenalo to samé, jako "za málo peněz hodně muziky"? Existuje vůbec nějaké takové? Mě osobně žádné nenapadá...

Děkuji mnohokrát za pomoc :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neznám žádné podobné, které by situaci charakterizovalo stejně. Znamená to, že pořídím něco za málo peněz, levně. A radost z toho je velká. *tanec*

Stalo se mi před pár dny. Po honu jsem si jela koupit 4 bažanty, jako každým rokem. Vždycky stál kus 50 Kč, což se mi zdála solidní cena. Letos přijdu, v dlani už předem žmoulám dvoustovku, chci 4 kohouty. Myslivec mi vybral pěkné, přinesl, předal mi je a prohlásil: Sto dvacet korun. Nemohla jsem to nějak hned přežvýkat a tak jsem si sumu nechala zopakovat. Ano, bylo to skutečně 120 Kč za 4 kousky.

Takže všude ceny stoupají, ale myslivci zlevnili z 50 na 30 Kč. To jsem tedy už hodně dlouho nezažila. A proto jsem honem našla 120 Kč, aby si to pán ještě nerozmyslel. ;) Kdyby nebylo to škubání zastudena tak moc pracné, asi bych se živila bažanty po celý rok. Chutně, zdravě a levně. Ale kdo by mi je, proboha, škubal?

Tento zážitek bych charakterizovala příslovím: Za málo peněz hodně muziky. Ano, peněz to skutečně bylo málo a té "muziky" bude ještě dost a dost. Vždycky při nedělním obědě. Jaga.

16.11.21 06:17
hodnocení

0x

Za facku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]