Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mluvní cvičení

Od: adam10 odpovědí: 2 změna:

Čau Čau potřebuju rychle pomoct, mám mít zítra mluvní cvičení a potřebuju nutně nějaké jednoduché téma ( místo kam se jednou vydám, já a ekologie nebo můj bláznivý zážitek ) třeba takže prosím nekdo help absolutně nevím a hlavně nenávidím výstupy před lidmy cítím se u toho trapně. Dekuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trago
hodnocení

0x
Zdravím, vždyť to není žádná věda. Máte místo, kam byste se rád podíval? Povídejte o tom, proč byste chtěl jet zrovna tam, co vás na tom místě láká, ev. nějakou zajímavost o tom místě. Chápu, že ekologie není vaše silná stránka a chápu, že nejste vrchní bavič, to první téma se dá dobře uchopit. Nebo se poraďte s rodiči, se spolužáky. Záleží taky na tom, jak dlouho máte mluvit.
A pozor na přemíru angličtiny, to by učitelka nemusela hodnotit kladně.

liska5
hodnocení

0x

Prostě povídej a nemysli na víc. Jako bys to říkal kámošům. Nacvičené věty Tě budou svazovat a brzdit. Napiš si na papírek jen body, aby ses brzo nezasekl nebo neujel z tématu. Všechna tři témata, co uvádíš, jsou na povídání výborná. Tak třeba to první bude popis krajiny, místa v horách, vesnice, či ostrova, kde jsi kdysi byl a chceš se tam vrátit, protože Tě tam zaujalo...něco. S kým bys jel, na jak dlouho,co by sis nabalil, jak bys jel, co tam chceš dělat, v čem nocovat, kde jíst, co pozorovat,.. Co si vezmeš na památku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mluvní cvičení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]