Dobrý den, může být člověk, který dělá zbytečně chyby(numerické, špatně dosazene číslo, špatný opis, z ničeho nic špatný výčet prvků,...) a zároveň být geniální? Tedy jeho myšlenky jsou velmi hluboké ale při výpočtech dělá chyby. Děkuji
Ano, myslí víc na postup, jak vytvořit ten geniální algoritmus, jak se dobrat k tomu cíli. Celý je z toho nadšený, když se mu to povede, z toho nadšení je nepozorný a stejně výsledek nemá už moc smysl, to už je taková formální záležitot.
Měl jsem spolužáka který si pro zábavu z hlavy počítal třetí odmocniny, znal celou periodickou soustavu prvků včetně čísel, ke každému státu na světě ti řekl počet obyvatel a nakreslil vlajku, znal kalendář i pozpátku a já nevím co ještě a přitom nebyl schopný v češtině psát háčky a čárky interpunkce. Po škole v provozu se ukázal jako naprosto nepoužitelný a dneska dělá u komunálních služeb. Ono je to tak že když ti příroda na jedné straně něco přidá, zas ti to na druhém konci někde chybí.
kami123
Podle mne je to o tom, že se mozek soustředí na myšlenku na úkor pozornosti vůči okolí, což mívá vážné sociální důsledky.
Celkem s tímto problémem do malé míry pomáhá dlouhodobě alkohol. Bohužel trpí tělo..
Jako mladý byl jeden člověk hodně chytrý, ne vyloženě genius, ale cítil, že inteligence za léta razantně klesla . Například ale na dějepis jsem byl na škole dement vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.