Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo objasnit používání used to aget used to v angličtině. Tvoření vět, použití, čeho se vyvarovat atd.ˇMám to nastudované z internetu, ale potřebovala bych to nějak shrnout a ucelit.
be used to
"Im used to getting up at 5 a.m. every day." Jsem zvyklý vstávat každý den v 5 hodin. - všední věci
get used to
"Im slowly getting used to waking up at 5 a.m." Pomalu si zvykám na vstávání v 5 hodin ráno.
- po be used to a get used to používáme verb+ing (I still haven got used to being a pedestrian here. Ill never get used to doing that!)
- po be used to a get used to můžeme použít také podstatné jméno nebo zájmeno (I wasn used to people driving so close to me. It just takes a while for a foreigner to get used to them.)
- be used to a get used to používáme v několika časech
Present Simple: Im used to getting up at 5 a.m. every day.
Present Continuous: Im slowly getting used to it.
Present Perfect Simple: I still haven got used to being a pedestrian here.
Past Simple: I wasn used to people driving so close to me.
will+infinitive: Ill never get used to doing that!
infinitive with to: It just takes a while for a foreigner to get used to them.
I used to live in Mexico City. - V minulosti bydlel v Mexico City, ale teď už tam nebydlí.
Im used to living in Mexico City. - Bydlí v Mexico City, nejspíš už delší dobu. Když se přistěhoval, pravděpodobně bylo pro něj všechno cizí atp., ale teď už je zvyklý tam žít, už mu to nepřijde. Prostě za tu dobu si už zvykl.
Tak doufám, že tohle aspoň nějak pomůže
nevím proč, i doplnění se mi vložilo špatně, chtěla jsem to barevně označit, ale místo toho se to vložilo zase špatně...
má to být "Past Simple: I wasn used to people driving so close to me."
doplněno 10.01.11 20:22:řekne mi někdo proč se mi to v doplnění změní vždycky zpátky? když mi to tedy nejde napsat, tak aspoň doufám, že víte co je na té větě špatně, chybí tam část záporu samozřejmě, ale když to chci doplnit, s vložením se to vrátí do původní podoby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.