Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lomený výraz

Od: dsdsd odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se jen zeptat na tento jednoudý příklad, který mi vyšel (n se nerovná 1,5). Jde o příklad: 7n+3o/ 7n-3o (/= zlomková čára). Předem děkuji za každou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zmateně napsáno. "Zeptat se na příklad"? A na co konkrétně? Dotaz nemá smysl, dokud sem nenapíšeš postup, jakým se k výsledku došlo.

Nejedná se o příklad, ale o výraz. Takže nemohl nijak "vyjít". U lomeného výrazu můžeme maximálně určit podmínky, za kterých má výraz smysl. To uděláme tak, že položíme jmenovatel rovný nule a určíme x, jako kdyby to byl kořen rovnice. Ze zadání ovšem není jasné, jestli to za trojkou je proměnná o, nebo nula. Každopádně mi to vyšlo jinak.

dsdsd
hodnocení

Jendá se o o ne nulu. A mohu se zeptat, jak vám to vyšlo myslím, že podle postupu, už bych si byl schopen odvodit výpočet.

Jak už jsem říkal, položím jmenovatel rovný nule, takže z toho vyplyne, že 7n se nesmí rovnat třem o.

alena1
hodnocení

1x

Nerozumím zadání příkladu, rovnice nemá levou a pravou stranu. Jak jste vypočítal n?

dsdsd
hodnocení

Tento příklad není rovnice, ale lomený výraz u kterého mám vypočítat podmínky výpočtu.

alena1

Podmínka lomeného výrazu je 7n-3o ≠ 0 protože jmenovatel nesmí být roven nule, dělit nulou nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]