Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam titulu PhDr nebo PaedDr?

Od: kotoul odpovědí: 4 změna:

Ahoj, moje známá se rozhodla pro rigorózní zkoušku a tedy případné získání titulu PhDr (dříve PaedDr). Chtěl jsem se zeptat k čemu je reálně takový titul užitečný? Je to druhý stupeň vysokoškolského vzdělání, stejně jako například Mgr a mzdové tabulky ve školství vlastně takový titul vůbec nezohlední. Význam titulu Ph.D. - je celkem jasný. Jeho držitel může učit na VŠ. Nač je ale dobrá rigorózní zkouška a titul PhDr ve školství?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Možná se Vaší známé líbí titul :), ale pravděpodobnější bude, že si chce rozšířit kvalifikaci. Rigorózní práci si může zvolit z nějaké speciální pedagogiky. Pak se může třeba jednou ucházet o jiné zaměstnání než "jen" učit ve třídě.

hodnocení

5x

Je pouze k tomu, že vypadá lépe. Je držitel má stejné vzdělání, jako Mgr.

@arne1: Lékaře bez MUDr. teda neznám, ale noví absolventi právnických fakult dnes běžně končí s Mgr. Naopak bych řekl, že málokdo si dnes dělá rigorózní zkoušku, která se platí a jinak k ničemu není.

A nakonec na VŠ může učit i magistr, Ph.D. není podmínkou.

hodnocení

4x

Humanitní obory mají magisterské studium sice ukončené státnicemi a diplomkou stejně jako u techniků, ale nepovažuje se to za kompletní. Prostě se za normální považuje ještě rigorozní zkouška. Půjdete k lékaři který není MUDr? Obrátíte se na právníka který není JUDr?

hodnocení

1x

Každý titul má 2 pozitiva:

1. až budete žádat o důchod, nebudou se na Vás dívat jako na blba a budou se k Vám možná chovat slušně. Kvůli tomu jsem so o titul zažádal

2. v nemocnicích, kde jsou titulama úplně umanutí, se k Vám také budou chovat slušněji, a může Vám to zajistit i lepší péči. Mně to možná dokonce zachránilo život. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]