Nejste přihlášen/a.
Ahoj, moje známá se rozhodla pro rigorózní zkoušku a tedy případné získání titulu PhDr (dříve PaedDr). Chtěl jsem se zeptat k čemu je reálně takový titul užitečný? Je to druhý stupeň vysokoškolského vzdělání, stejně jako například Mgr a mzdové tabulky ve školství vlastně takový titul vůbec nezohlední. Význam titulu Ph.D. - je celkem jasný. Jeho držitel může učit na VŠ. Nač je ale dobrá rigorózní zkouška a titul PhDr ve školství?
Je pouze k tomu, že vypadá lépe. Je držitel má stejné vzdělání, jako Mgr.
@arne1: Lékaře bez MUDr. teda neznám, ale noví absolventi právnických fakult dnes běžně končí s Mgr. Naopak bych řekl, že málokdo si dnes dělá rigorózní zkoušku, která se platí a jinak k ničemu není.
A nakonec na VŠ může učit i magistr, Ph.D. není podmínkou.
Každý titul má 2 pozitiva:
1. až budete žádat o důchod, nebudou se na Vás dívat jako na blba a budou se k Vám možná chovat slušně. Kvůli tomu jsem so o titul zažádal
2. v nemocnicích, kde jsou titulama úplně umanutí, se k Vám také budou chovat slušněji, a může Vám to zajistit i lepší péči. Mně to možná dokonce zachránilo život.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.