Nejste přihlášen/a.
mňóóó, já si teda ani nechci vybavovat a hlavně ověřovat, jakýže literární litrární styly existujou, resp. čím jsou charakterizovaný, ale tak od boku bych tipnul, že je to sice odborný styl, ale s dost silnym literárnim zabarvenim (autor prostě uměl psát...), neboli štrejchnutej stylem literárním (ten snad taky existuje), a taky dnes už působící trochu archaicky (což samozřejmě jistě není literární styl, jen rys);
pravda, co tu tak na první dobrou píšu, by chtělo doložit na konkrétních příkladech (což by mně osobně dalo velikou práci), ale asi to tak nějak bude;
a mimochodem, tipnu si, že autorem by moh bejt Václav Černý, samozřejmě je to opět na první dobrou, a i jestli jsem se trefil, není to tak geniální postřeh, za prvý jde o výstřel naslepo, ale za druhý se to i celkem (na tu první dobrou) nabízí... (kdyžtak to někdo může zkusit více či méně sofistikovaným hledáním na netu (nebo jen na základě vlastních literárněvědných znalostí) potvrdit, či opravit)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.