Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Literatura funkční styl

Od: lil odpovědí: 1 změna:
Prosím o jaký funkční styl se jedná? Já myslím, že odborný, ale nejsem si jistá
Literatura funkční styl

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mňóóó, já si teda ani nechci vybavovat a hlavně ověřovat, jakýže literární litrární styly existujou, resp. čím jsou charakterizovaný, ale tak od boku bych tipnul, že je to sice odborný styl, ale s dost silnym literárnim zabarvenim (autor prostě uměl psát...), neboli štrejchnutej stylem literárním (ten snad taky existuje), a taky dnes už působící trochu archaicky (což samozřejmě jistě není literární styl, jen rys);
pravda, co tu tak na první dobrou píšu, by chtělo doložit na konkrétních příkladech (což by mně osobně dalo velikou práci), ale asi to tak nějak bude;
a mimochodem, tipnu si, že autorem by moh bejt Václav Černý, samozřejmě je to opět na první dobrou, a i jestli jsem se trefil, není to tak geniální postřeh, za prvý jde o výstřel naslepo, ale za druhý se to i celkem (na tu první dobrou) nabízí... (kdyžtak to někdo může zkusit více či méně sofistikovaným hledáním na netu (nebo jen na základě vlastních literárněvědných znalostí) potvrdit, či opravit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]