Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovšem co ke zdraví - čárka

Od: sisolpes odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

patří prosím za "ovšem" čárka ve výše uvedené větě? Děkuji za odpověď

Kdyby byl potřeba kontext:

Rýže

Tato "studnice" sacharidů se chlubí určitým podílem bílkovin i vlákniny. Jakožto nealergenní obilovina si navíc rozumí s luštěninami. Spojení těchto dvou potravin, například rýže (110 kcal) s čočkou, nepochybně přispěje k váhovému přírůstku. Ovšem co ke zdraví?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Čárku bych tam nepřidala. Ale především bych větu napsala úplně jinak. Srozumitelněji a "bezpečněji".

Ale přispěje ke zdraví! Ale je to zdravé a chutné. Vyšší kalorickou hodnotu pak jistě snížíme jindy a jinak. Atd.

Pokud to píšete Vy, volte některou z doporučených vět, pokud to psal někdo jiný, nebádejte. Texty, i odborné, jsou plné chyb.

hodnocení

1x
Musím se přiznat, že té dotazovné větě moc nerozumím, ani v kontextu.

Také jsem při prvním i druhém čtení nechápala. Až když jsem si uvědomila, že slovo ovšem nemusí mít jen souhlasný význam (např. samozřejmě), ale že to může být i slovo mírně zpochybňující (např. na druhou stranu, z jiného úhlu pohledu...), pochopila jsem smysl. Proto radím, aby to tazatel napsal jinak. Pokud je to jeho text.

03.11.21 12:35
Jo jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]