Dobrý večer, je mi už 18 a potřebuji si sama napsat omluvenku do školy. Jak to mám zformulovat? Stačí do kolonky : důvod absence , napsat jen jedno slovo, třeba nemoc, nebo bych měla psát něco jako rodiče ze omluvte měto mi přijde jako blbost, děkuji za nějaké rady.)
Taky záleží jaká škola, jaký třídní, jaké sympatie k vám má. Já si psal omluvenky sám už od 18ti. Ale šlo zpravidla o klasické 1-2h zaspání (tehda jsem denně sportoval a prostě nedokázal vstávat). Učiteli jsem přiznal, že jsem to psal sám. Vždy se pak jen pousmál a život šel dál. A nebyly to slohovky, 1-3 slova. Nač marnit čas.
A oni omluvenky po Vás chtějí? Přece je jasný, že jim neřeknete, že jste na výuku kašlala... Taková omluvenka úplně ztrácí smysl.
Doktor vám podle legislativy nemusí nic napsat a taky někdy nenapíše. Je to věc zákonného zástupce a po 18. roku vaše.
Některé VELKÉ STÁTNÍ STŘEDNÍ ŠKOLY to ovšem vyžadují a když Vás vyhodí, nenaděláte vůbec nic.
Pokud místní ředitelce ukážete, že jste taky formát a umíte hezky řvát, zničí vás jinak. Oni se nikoho nebojí. Navíc za ní chodí s prosíkem rodiče bohatých nezbedných dětí a ona většinou má výkonné konexe.
joudic*
rvou lopataci, poradny villain nici obeti upe jinak, napr. kdyz ma nekdo jen pridelenu pozici, ze ktere muze byt shodou nahod nakrasne odstranen, kreativa je treba i mimo umelecke profese jinak omluvenky jsem si psal sam uz od prvaku, rikali mi stredoskolak, protoze ve stredu byl kratky den, jinak me moc nevidali kolik jsem mel angin apod
Pokud jsi na střední škole a je ti 18, tak ti to stejně nepomůže...omluvenka musí být od rodičů...spousta škol nějakou plnoletost v souvislosti s absencí ignoruje...
ales
Škola v žádném případě nemůže po zletilém žákovi požadovat omluvenku podepsanou rodiči. Dovršením 18 let ztrácíte zákonného zástupce, zákonným zástupcem se stává sám zletilý člověka a jste plně svéprávní. Pokud tedy škola požaduje podepsání omluvenky zletilého žáky rodiči popírá právo fyzických osob. Pokud to tedy po vás škola požaduje nenechte se a ozvěte se. To co předvádí některé školy je opravdu nechutný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.