Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: pppatrik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li je nějakým způsobem získat status studenta, mám dokončený výuční list, bude mi 23 let, a jsem OSVČ (je pro mne denní studium nereálné).

Předem děkuji a přeji hezký den,

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Status studenta máte i na dálkovém studiu SS do 26 let pokud nepracujete. Máte hrazené zdravko přes studentský status a rodiče mohou uplatnit slevu na dani za nezaopatrene dítě.
Další možnost je denní studium SŠ a domluvit si individuální výukový plán. Povolují na soukromých SŠ, kde se platí školné okolo 10000kc za pololeti. Jsou ochotnejsi. Na výuku můžete chodit s dálkari a být veden jako denní student.
Chcete maturitu? Nástavba po vyučení trvá 2-3 roky v oboru podnikání, bezpečnostní služby anebo v příbuzné oboru k vašemu vyučení.
doplněno 02.11.21 16:56: Střední škola (gymnázium, střední odborná škola, vyšší odborná škola, konzervatoř, střední odborné učiliště) však musí figurovat v rejstříku škol a školských zařízení – pokud by v něm zapsána nebyla, není její student považován za nezaopatřené dítě a stát pojistné neplatí. Ani u takto registrované střední školy však student není nezaopatřeným dítětem (a tedy není osobou, za kterou platí pojistné stát) v situaci, kdy jde o dálkové, distanční, večerní nebo kombinované studium na SŠ a student je současně výdělečně činný nebo má nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci. vzp.cz/... tj. kdy jde o dálkové, distanční, večerní nebo kombinované studium na SŠ a student NENÍ současně výdělečně činný nebo NEMÁ nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.
olaa
Kde jste našel, že status studenta platí i pro dálkaře? To slyším poprvé

02.11.21 09:23
hodnocení

0x

Ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]