Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si mam vybrat stredni skolu?

Od: tabezjmena odpovědí: 6 změna:
Dobry den. Jsem sice jeste v 8. tride ale vetsina kamaradu uz vedi kam pujdou na stredni. Ti ostatni aspon vedi co je bavi. Ale ja nevim vubec nic a nemam predstavu co bude v budoucnu. Kdyz jsem to nekomu rikala, vzdycky mi lidi rekli at to neresim ze to prijde samo. Ale mam takovy pocit ze to neprijde. Vubec nevim co by me bavilo. Na internetu jsem si uz delala nejake testy a vzdycky mi vyslo ze mam byt sportovec. Jo,sport miluju a porad sportuju ale v budoucnu uplne nechci sportovat. Vsichni vedi aspon co je bavi ale ja mam ten problem ze to nevim a bojim se ze to nebudu vedet ani potom. Nemate nejake rady?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Záleží, jaký máš prospěch, jestli jsi ochotna se hodně učit, jak Ti jde matika, fyzika, chemie, nebo zda Tě baví jazyky. Jestli bys vydržela sedět léta dennodenně v kanceláři, jestli se nebojíš fyzické práce stále venku, jestli Ti nevadí krev, jestli bys ráda pečovala o slabé, pracovala s dětmi, nebo se zvířaty, jestli tě baví práce na zahradě, jestli Ti bude dělat problém někoho obsluhovat. jestli hraješ na nějaký nástroj, jestli máš výtvarné sklony,... Jestli sport, tak i tam se dá někam mířit. A co doporučují rodiče?

Většinou ti, co jim to myslí a počítají, že půjdou na VŠ , volí gympl. Tím si oddálí rozhodování. A až na gymplu příjdou na to, co přesně je nejvíc zajímá. Nebo už tam jdou s cílem, že jednou zvolí medicinu, techniku, architekturu, veterinu, kantořinu, atd.

hodnocení

0x

Tak víš, že nechceš sportovat. To je dobrý začátek. Teď se postupně vžij do dalších možných profesí. Chceš učit děti v mateřské, nebo základní škole? Chceš léčit lidi, zvířata? Sedět u soudu? Atd. atp... A vyřazovací metodou dojdeš k tomu co ti zbyde. Když tě baví sport, co třeba policie? Tam je ho hodně a úplně se sportem neživíš.

liska5

Možná to myslí tak, že nechce být profesionál, který se sportem živí. Už toho má asi dost teď,... nebo sklony k nějakým zraněním, tak sport bude třeba dál provozovat, ale ne vrcholově /ligově/.

tabezjmena
hodnocení

Nad tim uz jsem taky dost premyslela ze bych mohla byt policistka a je to docela dobry nápad nebo FBI :)

tyler
hodnocení

0x
Co třeba pomáhat lidem, kteří přišli k nějakému zranění právě kvůli sportu? Chiropraktik třeba.

hodnocení

0x

Zdravím,

v první řadě je potřeba se podívat na seznamy středních škol. Pak také na webové stránky jednotlivých škol - např. na to, jaké obory jsou na jednotlivých školách vyučovány.

Tady je odkaz na jednu strámku

stredniskoly.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]