Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou střední vybrat?

Od: johajka odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, za pár měsíců mám dělat přijímačky a já pomalu ještě nevím, kam půjdu. Ve škole mě baví jazyky, zeměpis a biologie, ale vůbec mi nejdou předměty jako matematika, fyzika, chemie. Mám ráda zvířata, líbila by se mi práce i třeba ve zdravotnictví možná třeba nutriční poradenství nebo dentální hygiena, ale nejen to, dokážu si sebe představit i klidně v nějaké kanceláři. Na jakou školu bych měla jít, když mi jdou tyto předměty.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedná se o střední nebo vysokou? Aha na základce není biologie ale přírodopis, takže na Vysokou

Na zdravotnictví - Biologie, Fyzika, Chemie - z techto předmětů jsou na Vysokou přímačky, Najděte si vzorové testy... těžké početní příklady z Fyziky - Karlova LF; UPOL jednoduší příklady, spíše logické (jak je to třeba čočkami, ...) mají tam na zakoupení (cca 30Kč) knížečku s otázkami.

Nutriční poradenství, dentální hygiena - to se myslím učí také na lékařských fakultách, takže asi to samé jako výše.

Kancelář - to je hodně obecné - sekterářka, architektonická kancelář, účetní, ...

Z čeho budete maturovat? Mimochodem tak se mi zdá, že Váš příspěvek je ve formě motivačního životopisu*smich*. Doufám že Vám ho zadají na maturitě (jako slohovku), pak to jistě zvládnete za jedna. Sténě se Vám bude hodit, až budete zádat o práci.

Zkuste si tento test (www.vysokeskoly.cz) vysokeskoly.cz/...

doplněno 26.10.21 23:17: Střední je příprava na vysokou, takže si zjistěte co Vaše vysněná vysoká potřebuje za střední školu.
Jestli nevíte pořád, tak třeba dle známek
1-2 gympl
1-3 lyceum
2-3 obchodní akademie, polytechnická SŠ, ...
3-5 učiliště

hodnocení

0x
Musíte mít VŠ bakalare po maturitě - dentální hygiena, nutriční poradenství.
Pro práci v kanceláři je vhodné mít bakaláře např z verejnospravni činnosti, ekonomického oboru, účetnictví apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]