Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad na samostatnou práci z mechaniky

Od: michaeljorg odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, potřeboval bych zkontrolovat, zda jsem vypočítal správně tento příklad z mechaniky na krut. Jedná se o příklad z distanční výuky v pondělí, jako domácí úkol na příští hodinu, která už nebude distanční formou. Děkuji moc všem za pomoc.
PS: V příloze zasílám mé vypracování.

Příklad na samostatnou práci z mechaniky
Příklad na samostatnou práci z mechaniky #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím, délka tyče mi vychází okolo 2,3 m (nejspíš jen chybička v závěru výpočtů).

Při dosazování jsem postupoval jako ve fyzice, tj. v jednotkách m, N.m, Pa. Netuším třeba, proč se modul dosazuje v MPa - snad se k tomu vyjádří někdo s technickou školou.

michaeljorg
hodnocení

Děkuji moc.

Zapomněl jsi myslím násobit číslem pí.

michaeljorg
hodnocení

Takže to mohu mít dobře?

Myslím, že jsi zapomněl násobit číslem π = 3,14 (tím, které je na 2. fotce), pak místo cca 0,75 m vychází cca 2,3 m.

michaeljorg
hodnocení

Mohl by jste mi prosím poslat postup výpočtu? Děkuji.
michaeljorg
hodnocení

Pí jsem měl v kalkulačce a vyšlo mi to takto.

Na toto π se zapomnělo, pak to vyjde asi 2300 mm.

Příklad na samostatnou práci z mechaniky #3

kami123
hodnocení

2x

V této problematice se nevyznám, ale jako lajk bych dosadil do vzorečku (5) vozreček (3)

Tvoje Jp vypadá jinak.

kme.zcu.cz/...

BTW, bolí mne z toho krk :)

michaeljorg
hodnocení

Omlouvám, se, že je to na výšku a že Vás z toho bolí krk.

Oba vzorce dávají téměř stejný výsledek, protože π/32 je přibližně 0,1.

kami123
27.10.21 11:48

*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]