Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co studovat pokud mám ráda chemii a historii?

Od: darya odpovědí: 5 změna:

Chodím na gymnázium a přemýšli zda zůstat na gymnáziu či jít na střední. Problém je v tom že mám ráda dva předměty, které se k sobě absolutně vůbec nehodí a to chemii a historii. Přemýšlela jsme jestli nemám jít na chemickou střední a historii si nechat jako koníček, ale i tak. Furt mě to strašně mrzí, protože nakonec historie mě baví o něco víc jak chemie. Proto nevěděl by mi někdo poradit jakou cestou jít a přitom následovat tyto dva úchvatné předměty?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napadá mě třeba restaurátorství nebo záchranné archeologické průzkumy.

hodnocení

2x

Možná někde na vysoké filozofická, pedagogická fakulty, viděla jsem kombinace humanitní obor a fyzika, matika. Dvouobor, učitelství.

Gymnázium má nejširší výuku historie a chemie po celé čtyři roky studia.

Našla na přírodovědné fakultě chemie pro sš + historie pro sš - až navazující magisterské studium pro budoucí učitele osu.cz/...

Pravděpodobně najdete toto neobvyklé spojení předmětů na dalších inovativních VŠ.

Archeologický výzkum dobrý nápad.

doplněno 19.10.21 20:02:

Je tam také chemie-historie v bakalářském studiu.

darya
hodnocení

Děkuju mockrát, určitě zvážím.

jabraka*
hodnocení

0x

Při studiu jakéhokoliv oboru je nutno mozek zaplňovat spoustou nových informací.To musí člověka uspokojovat,stejně jako jiné poznávání.Asi i jídlo a spánek jsou určitě vhodné způsoby uspokojení.Já mohu posoudit z vlastní zkušenosti,že chemie je všudypřítomná a neustále se potkávám s její užitečností.Historii sleduji ale celý život a tvrdím také,že vše,co ce děje v chodu života mlidí,neustále nacháyí analogii i v minukosti.Je dobré mít co nejvíce informací i z minulých dob

JABRAKA

liska5
hodnocení

0x

Chemie Tě spíš uživí, než historie. Při studiu chemie /i potom/ můžeš třeba průvodcovat. Na Sovinci svého času provázel student elektrotechniky, a to byl nejlepší průvodce s úžasnými znalosmi a humorem. Na učitelství musíš mít talent a nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]