Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tento rok jsem pokročil z nižšího gymnázia na vyšší. Učitelé se nás již letmo ptali, jakou vysokou školu bychom preferovali při výběru. Já již od začátku gymnázia chtěl a chci být lékař. Jak už díky tomu, že mohu pomáhat lidem, tak díky tomu, že lidské tělo je neuvěřitelně zajímavé díky tomu, jak vše funguje, atd. Ale to už odbíhám od otázky. Na gymnáziu máme všechny potřebné předměty ke studiu medicíny i samotné gymnázium je docela známé. Chemie mě vcelku baví, někdy dělá problém, ale naučit se jí dokáži ve směs vždy, díky vynikajícímu učiteli. Totéž biologie. Zkrátka memorovat mi doteď šlo a snad se i nic nezmění. Většinou za 1 až 2 (v krajních případech za 3). Ovšem problém nastává při fyzice a matematice. Zkrátka jsem logicky blbý na fyziku a matiku. Táta vystudoval VUT v Brně na červený diplom. Narozdíl od toho já se nedokážu většinou naučit ani látku na gymnáziu.
Chtěl bych se proto zeptat, jestli bude pro mě možné se na medicínu za ty 4 roky dostat. Také jsem jednou přemýšlel nad programováním, jelikož mě technika baví, ale jak jsem zjistil, že v programování je opravdu velice důležité logické myšlení a matematika, tak jsem se na to rychle vykašlal :D.
Předem děkuji za odpověď.
Přijímací zkoušky na medicínu z fyziky nejsou těžké. Viz např. knížečka alescenek.cz/... , kde si můžeš zkusit, co se právě učíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.