Nejste přihlášen/a.
Moc dobře nechápu, co je to Revolvingový úvěr - na wiki je to popsaný dost složitě a v sešitě ekonomie dost nejasně.
Může mi někdo, kdo to chápe, to vysvětlit tak trochu více.. Prostě a jednoduše a stručně?
Já teda pochopil, že se jedná o nějaké malé pravidelné půjčky, třeba pět tisíc, který musím nějak splatit... A většinou se to motá kolem kreditní karty - teda že si dobiju kartu z tohole úvěru a pak s ní platím všude možně a pak mi přijde nějaký vyúčtování?
Díky
Ano, princip revolvingového úvěru je podobný jako "povolený debet" (kontokorent) na účtu. Rozdíl je třeba v tom, že kontokorent je přímo na běžném úču, revolvingový úvěr mívá svůj vlastní úvěrový účet.
Docela rozumné informace o tomto bankovním produktu jsou v popisech služeb některých bank, bývá to popsáno přesně (aby nevznikla mýlka) a polopaticky (aby to pochopil skoro každý), zkuste pohledat i tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.