Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze přestoupit i ve 2. ročníku?

Od: anonym33 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda by šlo přestoupit ve 2. ročníku ze střední školy z oboru Technické lyceum. Osobně jsem si obor vybral na doporučení jednoho z přátel mého otce.
Škola mě ze začátku bavila, jenže od začátku tohohle roku mě absolutně nebaví a nemám pro studium žádný náboj či jiskru.
Rodiče s přestupem nesouhlasí a myslí si, že když jsem si to vybral, tak už v tom mám pokračovat, jelikož prý mě vezmou maximálně na učňák.
Ještě jsem jim navrhl, že bych mohl přestat dělat na nějakou dobu atletiku, ale s tím nesouhlasí matka, že prý to musím dát i s tím, jenže já se nedokážu naučit dobře tomu, čemu na té škole nerozumím, většinou to jsou takové technické předměty (Deskriptivní geometrie, Počítače a Počítačové sítě).
Mě jenom zajímá, zda ještě jde přestoupit z druháku někam jinam, kde bych nemusel opakovat ročník?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Čistě teoreticky ano. Informace o tom, zda by bylo nutné opakovat ročník, nebo by stačily nějaké rozdílové zkoušky se dozvíš ve škole kam bys chtěl přestoupit. Záleží na odbornosti školy a znalostech studenta.

hodnocení

1x

Ano. Je možné přestoupit a v případě jiného oboru doplnit rozdílové zkoušky za první ročník. Ředitel nové školy rozhoduje o přijetí a do kterého ročníku by Vás vzal.

Musel byste si najít obor, na kterém je málo studentů, kde potřebují doplnit "stavy".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]