Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi dvanáct let a chodím na gympl. A letos jedeme na lyžák. Moje nejlepší kamarádka měla jet, ale najednou ji rodiče nechtějí pustit (tento týden byla nemocná a byla doma, aby se vyležela a mohla jet). Na lyžák se jede v neděli a jsme tam celý týden. Jenže bez ní (říkejme jí třeba Eva) se na lyžák bojím a brečím (což je u mě obrovská vzácnost). Její rodiče jsem prosila a slibovala, že budu Evu cpát hašlerkama a vitamínama a že na ni budu dávat pozor, že se vrátí v perfektním stavu a že bez ní mi tam chybí kamarádka. Je to moje nejlepší kamarádka, máme společné zájmy a nedokážeme se rozhádat. Navíc- pokud nepojede, budu na pokoji s dvěma holkama, které nemám ráda- jsou nepatřičné, neumí se chovat, dělají hlouposti a chovají se jako malé děti- zkrátka se jim snažím vyhýbat. A štrčí k nám někoho z ačka- a áčáky nesnášíme, vedeme s nimi spory. To všechno bych snesla, ale když tam Eva nebude. hrozně se bojím a vůbec se mi tam nechce- brečím tady jako malá. Prosím, poraďte mi, jak bych její rodiče mohla přesvědčit? :"-( Děkuji za odpovědi!
Ahoj Tessie, asi Tě moc nepotěším, ale myslím, že rodiče Tvé kámošky jsou rozumní a mají pravdu. Pokud "Evička" ještě není úplně zdravá, asi by ji lyžák dost uškodil. Třeba by ani nesměla ven v době, když by ostatní lyžovali a musela by být sama na pokoji. Třeba by mohla i ostatní spolužáky nakazit. Evička by asi z lyžáku neměla vůbec nic a ještě by ho mohla zkazit všem ostatním! Spíš se zamysli nad tím, jestli nejseš trošku sobecká - prostě Ty CHCEŠ, aby "Eva" na lyžák jela, tak tam prostě jet musí bez ohledu na to jestli to někomu uškodí. Věřím, že je Eva Tvoje nejlepší kámoška, ale snad nejsi takový "srabík" aby ses bez ní týden neobešla?! Píšeš, že brečíš jako malá. Ale, nezlob se na mne, jako malá se i chováš...
Víš Tessie, já to vidím právě z druhé strany - mám syna, je mu též 12. A upřímně řečeno - pokud by šlo o jeho zdraví, těžko bych se nechal ukecat argumenty typu ,,cpát hašlerkama´´. Vím, že to myslíš dobře, naprosto tě chápu - stále se velmi dobře pamatuji na náš lyžák na Malé Fatře - bylo to suprovka - právě i pro to, že jsem tam byl s kamarády. Ale když jde o zdraví, budou rodiče, předpokládám neoblomní.
Ahoj,
je mi líto, že to takhle napíšu, ale je to tak. Dospělí mají vždycky poslední slovo. Můžeš se snažit jak chceš, ale nikdy není stoprocentní úspěšnost . Asi s tím nic nenaděláš, ale já neznám rodiče tvé kamarádky. Možná že se dají nějak přesvědčit, zkusit to můžeš. Tak nebreč, vždyť to ještě není konec světa!
Na lyžák jedu taky a na pokoji budu s jednou nepříjemnou spolužačkou, a věř mi, že ne z vlastní vůle. Někdy nám, dětem, plány nevychází, jak bychom si přáli. Každopádně ti přeju hodně moc štěstí a kamarádce třeba zavolej. Určitě bude mít radost
Užij si to!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.