Dobrý den, mám příklad, kde mám byt, který stojí 3 500 000. U banky si mohu vzít hypotéku max na 90 % částky tedy na 3 150 000. Maximální doba splácení je 30 let. Úrok je 2,79 % A já bych potřebovala vědět, kolik za tu dobu zaplatim. Jenomže banky mají takovou vlastnost, že se fixuje úroková sazba a já nevím, jaký mám na to použít vzorec. Vím, že online mi to vypočítá, ale to je mi k nicemu. Poradil by mi prosím někdo? Fotka značí výsledek podle banky. Když použiju klasicky vzorec výsledná částka= pujcka×1,0279 tak mi to vyjde nějakých 7 milionů, což je blbost. Neporadil by mi prosím někdo? Děkuji moc
Kalkulačka vám vypočetla výši splátky. Tu vynásobíte počtem splátek (pro 30 let je to 360) a dostanete celkovou částku, co zaplatíte. Pochopitelně pouze za předpokladu, že se celou dobu nebude měnit úrok a tedy ani výše splátky. Je to asi 4,7 milionu a je to vidět i v té kalkulačce.
Nebo vám jde o to, jak si totéž spočítat na papíru?
finance
Jde mi o to, jak spočítat výši jedné měsíční splátky a výsledné sumy na papíru pomoci vzorečků...
Nemůžete to počítat x 1,0279. Základ pro výpočet se stále snižuje, úrok se nepočítá celou dobu z plné půjčené částky. Splátka se skládá z úroku a z úmoru. Úmor se odečítá od základu pro výpočet. Časem ve splátce klesá úrok a roste úmor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.