Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlaková souprava

Od: keliska odpovědí: 4 změna:
Vlaková souprava je složena ze 6 vozů, dva vozy jsou I. třídy , tři vozy jsou II. třídy a jeden vůz je jídelní. Ve voze I. třídy je 75 sedadel, ve voze II. třídy je 90sedadel. Do jídelního vozu sedadlo NELZE zakoupit." A otázka zní:Jakou část vlaku tvoří vozy I.třídy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otázka není žádná. Rozkaz je: vypracuj za mne domácí úkol.

Já budu posuzovat vlak jako jednotlivé vagony. A protože dva ze šesti vozů jsou vozy první třídy, tak vody první třídy tvoří 2/6 (dvě šestiny) = 1/3 vlaku (po vykrácení).

Pokud to máš posuzovat podle počtu sedadel, tak musíš spočítat počet sedaček v každém voze. Pak počty v jednotlivých vozech sečíst a vyjde ti celý vlak. A pak sečteš pouze sedadla v první třídě a vydělíš je celkovým počtem sedadel ve vlaku. Když výsledek vynásobíš 100 tak ho máš v procentech.

kami123

V prvním případě mi vychází 2/7, jelikož počítám i lokomotivu. Kolik má sedadel však nevím.

hodnocení

0x

dle mě 33.3%

hodnocení

0x

Již odpověděl colombo. - Kdyby ale otázka zněla: Jakou část sedadel tvoří sedadla ve vozech 1. třídy?, pak bude v čitateli počet sedadel ve vozech 1. třídy a ve jmenovateli počet sedadel 1. a 2. třídy.

doplněno 06.10.21 17:12:

Oprava: Kdyby otázka zněla: Jakou část sedadel, která lze zakoupit, tvoří sedadla ve vozech 1. třídy?, bude v čitateli počet sedadel ve vozech 1. třídy a ve jmenovateli počet sedadel 1. a 2. třídy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]