Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak odstranit kovovou minci přilepenou na hladkou podlahu. Mého syna ve škole nenapadlo nic lepšího, než přilepit minci vteřinovým lepidlem na mezipatro ve škole a sledovat, jak se ji ostatní snaží zvednout. Třídní učitelka se již teší na moji návštěvu, kdy minci odstraním. Nemáte nápad, jak to udělat?
Vím, že pomůže aceton, ale nejsem si jist, zda se k lepidlu pod mincí dostane. Také mě napadlo minci zkusit odrazit šroubovákem/majzlíkem, ale to také nemusí jít. Nevím zda by pomohlo minci nahřát třeba horkovzdušnou pistolí, nebo bych to ještě zhoršil. Poslední nápad co me napadl, je rozříznout minci úhlovkou a po kusech odstranit.
Máte někdo nápad, co by mohlo pomoci?
Děkuji
Už jsem kdysi řešil Nahřát pistolí a odloupnout řezákem. Když se pod to člověk dostane, tak už to jde. Teda pokud je to dlažba.
Co kdyby tu minci šel odstranit ( z výchovných důvodů) syn a ty bys na něj dohlížel?
Hodně záleží na podkladu. Na flexku rovnou zapomeň. To bys taky mohl potom opravovat celou podlahu.
Já bych zkusil minci podebrat lámacím nožem, nebo plátek lámacího nože zatlouct mezi minci a podlahu.
Vteřinové lepidlo je křehké, takže když tam vrazíš jakýkoliv klínek, tak mince odskočí.
To nahřátí nevím jestli by pomohlo. Mince se určitě bude roztahovat, ale jestli dojde k poškození podkladu - to musíš posoudit na místě nebo vyzkoušet do na nečisto.
Já bych zkusil minci postříkat mazivem (nějaký olej ve spreji). Snad není mince dokonale přilepená a mazivo se aspoň částečně dostane i pod minci.
Děkuji, s tím že by mi pomohl je dobrý nápad. Ať také vidí, že se to nevyřeší samo. Postup zkusím.
sorry, že vám do toho kecám.
Ještě lepší by bylo naučit jej doma, jak to oddělat, ať to pak udělá sám.
Ideálně aby si demostrativně pohrdavě povzdechl. Pak vyndal z penálu špachtli a se slovy " tak pojď k taťkovi" minci jedním zkušeným hmatem odloupl.
Pokud je silnější nátury, tak minci pak může velkoryse darovat učitelce s tím, že ji patrně potřebuje více než on.
A ta hladká podlaha je z jakého materiálu?
Z dlažby bude stačit odloupnout.
Doporučuji učitelku sprdnout za to, jak ty děti učí, že dělají takové věci.
Kvůli takové hlouposti zvát rodiče do školy může jen *****. To nemají školníka?
Tvůj syn má ode mne uznání za kreativitu a šikovnost. Přilepit něco sekunďákem, aby to dobře drželo, je umění.
Kolik mu je?
Děkuji za reakci. Předpokládám, že je to nějaké leštěné teraso. Popravdě, když mi syn přinesl k podpisu poznámku, tak jsem prohodil, že to přijdu odrazit kladivem a majzlíkem. Synátor to další den nějak předal učitelce a mělo to za následek zdešenou rekci, že se chystám rozbít schody.
Synátor to bohužel asi přilepil velmi dobře. Je mu 10 let.
Já bych byl pro to to podebrat a odloupnout.
Pokud by však hrozilo odloupnutí podkladu tak nahřát nebo i toto obi.cz/...
Každopádně doporučuji při příchodu držet v ruce sbíječku.
Případně tam poslat nějakého skota.
Jestli se o minci nezakopává, tak bych ji tam nechala. Takové memento na jedno pako z šesté bé. Mince na podlaze je hezčí, jak pošramocená dlažba. Jen bych to klukovi dala nějak odpracovat. Třeba úklid kolem školy po nějakou dobu.. Pokud přeci jen dojde k odstraňování, ať je u toho školník, nebo údržbář a posoudí dobývací metodu.
Pro příště - doporučuji v modelářských prodejnéch hledat "Debonder"- třeba peckamodel.cz/...
Občas se hodí, prstolep je zrádný ..
Děkuji všem za rady. Dnes jsem byl ve škole a minci z podlahy odstranil. Nakonec to byla dlažba a šlo to dobře. Odstranil jsem nejprve lepidlo kolem mince, pak lehce udělal skviru pod minci odlamovacim nožikem, dal tam trochu acetonu a po chvili do toho lehce tukl ze stran šroubovákem a kladivem. Mince odskočila a zbytek lepidla z podlahy šel acetonem snadno odstranit. Následky na podlaze nejsou žádné. Syn si můj čas odpracuje radostnou prací na zahradě.
Děkuji všem za pomoc
Zajímavé počtení a dobré rady. Jen mi napadá škodolibá, ale zásadní otázka: může vůbec paní třídní učitelka při veškeré úctě k ní, rozhodovat o tom, že otec školáka má opravit škodu, kterou způsobil jeho syn na majetku školy? Co když otec udělá škodu ještě větší atd atd? To je přece téma pro ředitele či ředitelku školy. Jinak ale: konec dobrý, vše dobré.
Už je to uděláno, už je to hotovo. A dobře to dopadlo.
Znám podobný příběh. Majitel pěkné malé vesnické hospůdky vyleštil dvacku a vteřinovkou ji přilepil - no, do žlábku na pánském záchodě. Pak se hosté chechtali, když ze dveří vylezl další mužský a oklepával si ruce.
Ještě, že to syn taky nezkusil. To by byla dvojka z chování natotata. Na těch schodech to tak strašné nebylo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.