Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem studentem 4. ročníku SŠ mechanik elektrotechnik a mám na Vás otázku. Za necelý 4 roky ve škole jsem se nic nenaučil, neumím nic zapojit, neumím anglicky, nedokážu porozumět textu, neumím matiku. K maturitě mě učitelé ani nepustí, protože bych jí nezvládnul, tak se jen ptám, jsem jediný lůzr na světě co to nedokázal. Všude jenom vidím tituly a já nemám nic, jsem jediný případ na tomhle světě? Připadám si bezmocný a sám p.s. začni makat to mi prosím nepište, chodím na doučování ve škole, chodím na soukromý doučování, snažim se učit.
Někdo na školu prostě nemá, ale vleze tam a teprve během studia pozná, že to prostě nepůjde. Tobě to trvalo hodně dlouho, než jsi to pochopil. To ses opravdu za 3 roky nenaučil vůbec ničemu?
Nejlepší by bylo školu opustit a vyučit se nějakému řemeslu. Já vím, je to ztráta let, ale je tady šance, že učení spíš zvládneš, není tak těžké jako studium. A když potom budeš pracovat rukama víc, než hlavou, budeš určitě spokojenější. Jaga.
Chápu, chceš si vydělat, ale co chceš zaměstnavateli nabídnout? Nejsi ani instalatér, ani obkladač, ani pokrývač, ani zedník...budeš tedy moci vykonávat jen nějaké pomocné práce. S tím si mnoho nevyděláš a navíc budeš pořád "na chvostě," záklaďák.
Proto bych pro to vyučení rozhodně byla. Uvidíš, léty mi dáš za pravdu. I když se Ti dneska do toho nechce. Jaga.
Určitě nejsi jediný lůzr na světě.
Za stávající situaci si ale můžeš sám a nemalou část vinny dávám i tvým rodičům.
Zkus se ze situace poučit a nauč se myslet více dopředu.
Maturita je pro mne jen kus papíru . I pro hodně zaměstnavatelů. Mnohem víc ocení pracovní nasazení.
Česky umíš celkem dobře.
Nejsem technický typ a musel jsem na technickou školu. Procházel jsem jen s odřenýma ušima a díky třídnímu, který se za mě přimlouval. Nic jsem neuměl. Jen matiku, češtinu atd, ale odborné předměty ne. Nakonec jsem se tedy naučil /nadřel/ jen jednu /nejjednodušší otázku/ a tu jsem si vytáhl. Učitelům spadly brady. V oboru jsem nikdy nedělal.
Nechápu jak jsi prolezl do čtvrťáku, když tvrdíš, že nic neumíš. Když neodmaturuješ, budeš mít jen základní vzdělání. Pouvažuj o tom, že ihned přejdeš na účňák v podobném oboru. Určitě nepůjdeš do prváku a ředitel ti něco uzná. I když lidí je na trhu nedostatek, pořád budeš dělat se základním vzděláním za směšné peníze.
I kdyby jsi zázrakem odmaturoval,tak se rukama neuživíš. Neztrácej tento rok doučováním, hledej řešení.
nic si z toho nedělej hlavně se nějak protlač k maturitě a zvládni ji klidně se samýma čtyřkama na to se nikdo neptá, byl jsem na tom podobně, ale praxe mě naučila víc než škola a dneska se znalostma z oboru strčím do kapsy kde jakého inženýra
Stále ještě není nic ztraceno.
Můžete být vrcholovým popelářem, šikovným uklízečem, myčem nádobí v luxusní restauraci...
Nevím co máte proti těmto profesím, když nebudou popeláři, budete hnít v krysách, když nebude uklízečka, tak budete žít v nepořádku a když nebude umývač nádobí, tak v restauraci budete jíst ze špinavého talíře. Nechápu jak může být někdo tak povrchní.
Martincakl nijak nenaznačil, že proti těmto povolání něco má.
To činíš ty .
Trošku humoru občas také neuškodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.