Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angličtina - jak se zlepšit

Od: anglictina odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně angličtiny. Nebo spíše doporučit nějakou appku nebo tak.
V září jsem nastoupila na čtyřletý gympl a už celkově jsem měla na ZŠ problémy s aj. Vůbec nevím, co mám dělat. Už rok mám doučování, zatím moc nedokážu posoudit, jestli jsem se zlepšila, ale potřebovala bych asi ještě i něco dalšího, protože má angličtina na SŠ začala známkou tři.
Neznáte náhodou nějakou dobrou appku na učení se aj, která je zdarma. Vím spíše o aplikacích pro menší.Uvažuji o quizletu, jelikož mi zde učitelka z doučování někdy dává slovíčka, ale zatím ji užívám na PC.
Předem moc děkuji za každé doporučení, jak se zlepšit v aj (klidně i webovky, fakt za cokoliv budu moc ráda :))

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Uvědomte si že z elektronické podoby se učí pomaléš než z papírové.

Doporučil bych pravidelně opakovat gramatiku, ne jenom poslední učivo, ale to, co už jste probírali, třeba před půl rokem.

Na papír- na jednu stranu si napsat slovíčka anglicky na druhou stranu česky. Přehnout (zakryjeme tak překlad) a hádat, co anglická slova znamenají a pak jak se to řekne z češtiny.

Psát na papír několikrát po sobě slova s významem. Př. basic school základka, secondary school střední škola, grammar school gympl, ... a znovu, a znovu.

Výslovnost, co nevíte, nejste si jisti, Google překladač.

Začít číst nějakou zjenodušenou eknížku.

Zjistit včem jste špatní, např. mě nejdou slovesa followed by -ing nebo by to + infinitive :)

Jestli Vám časem dojde snaha učit se angličinu, tak můžete pořáď zaměřit na matematiku, ta státní maturita z matematiky je fakt jednoduchá.

anglictina
hodnocení

Moc děkuji za tip. Vyzkouším a snad se alespoň trochu zlepším.
Zatím nejde ani moc o maturitu. Tu ještě moc neřeším, ale myslím, že se dá maturovat i z druhého jazyka. No, ale slyšela jsem, že maturita z matematiky je těžká, tak asi jak pro koho :-D
Každopádně děkuji.

hodnocení

1x

www.helpforenglish.cz

anglictina
hodnocení

Jj, tuhle stránku znám, ale děkuji.

minitroll
01.10.21 21:01
hodnocení

1x
Duolingo
anglictina
hodnocení

Bratr to má, ale připadá mi to spíše jako pro začátečníky. Nebo možná začátek. Nevím.
Ale děkuji.
kami123

S tímhle přístupem se moc nezlepšíš.

gordon
hodnocení

0x

Ja pouzivam anki.. .docela supr aplikace, je to ve forme karticek, ktere si muzes sama upravovat ..svym zpusobem takove pexeso

A importuj si do nej treba 3 000 nejcastejsich AJ slovicek.

anglictina
hodnocení

Mohla bych poprosit o odkaz nebo přesný název? Vyjelo mi více věcí a nevím, kterou z nich máte na mysli.
Ale jinak děkuji :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]